Στους εκθεσιακούς χώρους της A.I.Motokinisi Ltd, αντιπροσώπων των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο, βρίσκεται ήδη η ανανεωμένη Macan. Πρόκειται για ένα μοντέλο που χάρισε στο γερμανικό εργοστάσιο πάνω από 350 χιλιάδες πωλήσεις από τα τέλη του 2014 όταν πρωτοεμφανίστηκε. Αριθμός που το καθιστά σαν το δημοφιλέστερο μοντέλο της Porsche. Η Porsche Macan 2018 προσφέρει σωρεία αλλαγών και αναβαθμίσεων τόσο σε σχεδιαστικό όσο και τεχνολογικό επίπεδο.

Καθόλα μοντέρνος αλλά συνάμα και πιο δυναμικός είναι ο εξωτερικός του σχεδιασμός που όμως διατηρεί τη γνωστή ταυτότητα της Porsche στην κατηγορία αυτή. Ξεχωρίζουν τα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, τα οποία πλέον ανήκουν στο βασικό της εξοπλισμό, ενώ ο τονισμένος προφυλακτήρας, οι μεγάλοι αεραγωγοί και οι τροχοί των 20 και 21 ιντσών φροντίζουν για την όλη δυναμική εμφάνιση. Πιο εμφανείς είναι οι αλλαγές στο πίσω τμήμα καθώς η Macan ακολουθεί το παράδειγμα της μεγαλύτερης Cayenne αλλά και της Panamera με το μεγάλο και ενιαίο φωτιστικό. Μαζί με αυτά και η είσοδος νέων και εντυπωσιακών χρωμάτων στην παλέτα του μοντέλου.

Στο εσωτερικό, κυριαρχεί η μεγαλύτερη 10,9 ιντσών κεντρική οθόνη αφής του συστήματος infotainment PCM,  το οποίο προσφέρει βελτιωμένες λειτουργίες ενώ προστίθεται και μια νέα η οποία είναι προσβάσιμη και μέσω smartphone και επιτρέπει στον οδηγό να καταγράψει τις εκτός δρόμου διαδρομές του. Νέο, στα πρότυπα της 911, είναι και το τιμόνι της Macan το οποίο με το εξοπλιστικό πακέτο Sport Chrono Package, αποκτά έναν επιπλέον διακόπτη. Πρόκειται για το Sport Response που επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίσει επί το δυναμικότερο άμεσα τις παραμέτρους της απόκρισης του κινητήρα, του συστήματος διεύθυνσης και του πλαισίου.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, η σημαντικότερη προσθήκη έρχεται με την τοποθέτηση ενός νέου τετρακύλινδρου turbo κινητήρα 2,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 245 ίππους και ροπή 37,7 kgm. Το συγκεκριμένο σύνολο διαθέτει νέας σχεδίασης θάλαμο καύσης, βελτιώνοντας την απόδοσή του, ενώ συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK, προσφέροντας πολύ καλές επιδόσεις, με το 0-100 km/h να έρχεται σε 6,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 225 km/h..

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.