Η BMW Motorrad για μία ακόμα φορά βρέθηκε στο προσκήνιο, αποσπώντας πολυάριθμες διακρίσεις στην ετήσια ψηφοφορία αναγνωστών του περιοδικού MOTORRAD, στο θεσμό «2018 Motorcycle of the Year», που θεωρείται η πιο σημαντική ψηφοφορία αναγνωστών για μοτοσικλέτες και scooters σε όλη την Ευρώπη.

Εκπρόσωποι της BMW Motorrad ανέβηκαν στη σκηνή συνολικά εννέα φορές στην τελετή απονομής στη Στουτγάρδη, τις δύο μάλιστα για μία πρώτη θέση.

Με νίκες στην κατηγορία ‘Touring Bike/Sports Touring Bike’ για την BMW R 1200 RS και στην κατηγορία ‘Crossover’ για την BMW S 1000 XR. Παράλληλα πέτυχε πέντε δεύτερες και δύο τρίτες θέσεις δίδοντας εντυπωσιακά το παρών της στο φετινό διαγωνισμό, όπου ψήφισαν συνολικά 51.497 αναγνώστες στη Γερμανία για 206 μοντέλα μοτοσικλετών.

Η BMW S 1000 XR κυριάρχησε και φέτος στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία ‘Crossover’ διεκδικώντας το 24,2% των ψήφων. Ένα συναρπαστικό κράμα δυναμικής συμπεριφοράς, εξαιρετικών χαρακτηριστικών sports touring και μοναδικής σχεδίασης, είναι από τα αγαπημένα μοντέλα των αναγνωστών το 2018. Ένα ακόμα μοντέλο που φλερτάρει με τη δόξα της κορυφής είναι η BMW R 1200 RS. Μετά από τους θριάμβους των τελευταίων χρόνων, η BMW R 1200 RS αναδείχτηκε νικήτρια στην κατηγορία ‘Touring Bike/Sports Touring Bike’. Κατάφερε να συγκεντρώσει  το 22,4% της προτίμησης των αναγνωστών. Η BMW R 1200 RS πήρε μία εξαιρετική τρίτη θέση στην κατηγορία ‘Touring Bike/Sports Touring Bike. Η BMW S 1000 RR έχασε με ελάχιστη διαφορά φέτος την πρώτη θέση. Βρίσκεται ήδ στον ένατο χρόνο παρουσίας της και κανένα άλλο μοντέλο δεν έχει καταφέρει να επιβάλλει δυναμικά την παρουσία του για τόσα πολλά χρόνια σε μία κατηγορία μοτοσικλετών τόσο προηγμένης τεχνολογίας και υψηλών επιδόσεων. Μία ακόμα κορυφαία θέση εξασφάλισε η BMW R nineT στην κατηγορία ‘Modern Classics’. Έφτασε πολύ κοντά στη νίκη συγκεντρώνοντας το 18,9% των ψήφων. Σε κάθε περίπτωση, η BMW Motorrad ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιημένη και από το αποτέλεσμα

Από την άλλη, η θρυλική R 1200 GS της BMW Motorrad ξεκινά τη νέα χρονιά με σταθερή δημοτικότητα. Η δεύτερη θέση της στην ψηφοφορία αναγνωστών – καθώς και οι αρκετές καλές θέσεις που πέτυχαν άλλα μοντέλα BMW Adventure – επιβεβαιώνουν εκ νέου την ισχυρή παρουσία της BMW Motorrad σε μία άκρως ανταγωνιστική κατηγορία. Μεταξύ των ‘Naked Bikes’, η γυμνή boxer BMW R 1200 R κατάφερε να υπερασπιστεί την εξαιρετική δεύτερη θέση της από πέρσι. Δεδομένου ότι αυτή η κατηγορία έχει τόσες πολλές διαφορετικές φιλοσοφίες κινητήρων, η επιτυχία δείχνει ότι οι αναβάτες θεωρούν τον κινητήρα boxer του Μονάχου σύγχρονο και πρωτοποριακό. Στην κατηγορία ‘Scooter’ τη δεύτερη θέση κατέκτησε το μηδενικών ρύπων BMW C evolution και την τρίτη, το BMW C 650 Sport/C 650 GT, εξασφαλίζοντας ένα εξαιρετικό συνολικό αποτέλεσμα στην κατηγορία δίτροχων πόλης και ολοκληρώνοντας την άριστη επίδοση της BMW Motorrad στο διαγωνισμό ‘2018 Motorcycle of the Year’ με ψηφοφορία των αναγνωστών.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου 2018 στην Στουτγάρδη.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.