Το ολοκαίνουριο μεγάλο SUV της Skoda ξεχώρισε σε έναν από τους πιο αναγνωρισμένους, διεθνείς διαγωνισμούς σχεδίασης. Πρόκειται για τα βραβεία “Red Dot” που θεωρούνται σε όλο τον κόσμο σαν μία σφραγίδα προϊοντικής σχεδίασης κορυφαίας ποιότητας και φέτος απονεμήθηκαν για 62η φορά. Τα μοντέλα της Skoda κατάφεραν να μαζέψουν συνολικά έντεκα διακρίσεις “Red Dot” από το 2006 που λαμβάνουν μέρος. Φέτος, εκτός από το Kodiaq, το βραβείο απονεμήθηκε και στο Octavia Combi.

Σαν αντιπροσωπευτικά οχήματα της μάρκας, το νέο μεγάλο SUV όπως και το bestseller της εντυπωσιάζουν με μία αξιοσημείωτη ευρυχωρία εσωτερικού, καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας και πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης που συνήθως συναντάμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Με τέτοια προσόντα, τα δύο μοντέλα έπεισαν ένα διακεκριμένο πάνελ ειδικών από διάφορους χώρους της βιομηχανίας. Για  να αποσπάσουν το Βραβείο Σχεδίασης, τα υποψήφια προϊόντα αξιολογούνται από την επιτροπή βάσει κριτηρίων όπως ο βαθμός καινοτομίας, η σχεδιαστική ποιότητα, η λειτουργικότητα και η περιβαλλοντική συμβατότητα. Η ανεξάρτητη επιτροπή των Βραβείων “Red Dot” συζητά και αξιολογεί ατομικά κάθε συμμετοχή, ζωντανά και στις εγκαταστάσεις της. Κάθε χρόνο, συμμετέχουν περίπου 5.000 προϊόντα – φέτος από 54 χώρες, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους πιο διάσημους διαγωνισμούς σχεδίασης σε όλο τον κόσμο. Η σχεδόν 40μελής επιτροπή συγκροτείται από ανεξάρτητους σχεδιαστές, καθηγητές σχεδίασης και δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου.

Έντεκα συνολικά ‘Red Dot Awards’ κοσμούν τώρα τις προθήκες βραβείων της Skoda στη Mladá Boleslav. Η έκδοση Octavia Combi ήταν η πρώτη που κέρδισε τη διάκριση το 2006. Το 2007, το βραβείο δόθηκε στο Škoda Roomster και στη δεύτερη γενιά Fabia. Η τρίτη γενιά του μοντέλου απέσπασε και πάλι το βραβείο το 2015. Η Škoda κατέκτησε μία διπλή νίκη το 2010 με τα Superb Combi και Yeti. Το 2013 το Škoda Rapid αναδείχτηκε νικητής ως ο πρώτος εκπρόσωπος της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας. Το 2014 ήταν η σειρά του Rapid Spaceback ενώ το 2016 πήρε το βραβείο η ναυαρχίδα της εταιρείας με το Superb.

Petros Soutzis has spent 39 years as a motoring journalist, driven by his passion, dedication, and extensive experience in everything related to cars. As a Cypriot journalist, he is the only representative from his country in the COTY committee (Car of the year). He is also a Vice President and a founding member of the Autobest Association, which elects the European Best Buy Car of the Year. These same qualities have been the cornerstone of autokinito.com.cy, which has become the go-to site for everyone who loves cars, motorsports, or anyone simply interested in purchasing a car in Cyprus.