Porsche Taycan:

Πριν λίγες μέρες η Porsche παρουσίασε την επαναστατική Taycan στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης.  Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτροκίνητο σπορ αυτοκίνητο της, ένα

τετράθυρο σπορ saloon, που προσφέρει την υψηλή απόδοση και συνδεσιμότητα Porsche με καθημερινή χρηστικότητα. Ταυτόχρονα, οι ιδιαίτερα προηγμένες μέθοδοι παραγωγής και τα χαρακτηριστικά του Taycan καθορίζουν νέα πρότυπα στους τομείς της βιωσιμότητας και της ψηφιοποίησης. «Υποσχεθήκαμε μια πραγματική Porsche για την ηλικία της ηλεκτρικής αυτοκίνησης – ένα συναρπαστικό σπορ αυτοκίνητο που όχι μόνο διεγείρει από την άποψη της τεχνολογίας και της δυναμικής της οδήγησης, αλλά και προκαλεί πάθος σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, όπως και οι θρυλικοί προκάτοχοί τους. Τώρα υλοποιούμε αυτή την υπόσχεση», τονίζει ο Michael Steiner, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Porsche AG.
PORSCHE TAYCANΤα πρώτα μοντέλα στη νέα σειρά είναι τα Taycan Turbo S και Taycan Turbo. Βρίσκονται στην αιχμή της Porsche E-Performance και είναι από τα πιο ισχυρά μοντέλα παραγωγής που διαθέτει ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων στην γκάμα των προϊόντων του. Λιγότερο ισχυρές παραλλαγές αυτών των all-wheel drive οχημάτων, θα ακολουθήσουν φέτος. Το πρώτο που θα προστεθεί θα είναι το Taycan Cross Turismo στο τέλος του επόμενου έτους. Η πρωτοποριακή έκδοση Taycan Turbo S μπορεί να παράγει μέγιστη ισχύ έως και 560 kW (750 ίππους) σε συνδυασμό με το Launch Control ενώ το Taycan Turbo έως και 500 kW (780 PS). Το Taycan Turbo S επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km / h σε 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ το Taycan Turbo ολοκληρώνει αυτό το σπριντ σε 3,2 δευτερόλεπτα. Το Turbo S έχει μια εμβέλεια έως 412 χιλιόμετρα, ενώ το Turbo μπορεί να φτάσει τα 450 χιλιόμετρα. Η μέγιστη ταχύτητα και των δύο all-wheel drive μοντέλων φτάνει τα 260 χιλιόμετρα την ώρα. Παράλληλα, η φόρτιση από 5% μέχρι 80% της συνολικής μπαταρίας μπορεί να επιτευχθεί σε 22.5 λεπτά.

Οι Taycan Turbo S και Taycan Turbo έχουν δυο εξαιρετικούς κινητήρες, μπροστά και πίσω, δίνοντας πραγματικό χαρακτήρα all-wheel drive στα δυο αυτοκίνητα. Το κιβώτιο δυο ταχυτήτων στον πίσω άξονα αποτελεί μια καινοτομία της Porsche. Η πρώτη σχέση δίδεται στον οδηγό για επιτάχυνση ενώ η δεύτερη χρησιμοποιείται σε αυτοκινητόδρομους και μεγάλες αποστάσεις για διαφύλαξη ενέργειας. Οι διαφορετικές επιλογές οδήγησης ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία της Porsche με τα «Range», «Normal», «Sport» και «Sport Plus». Ταυτόχρονα ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει το «Individual» δικά του μέτρα.

PORSCHE TAYCANΟ εσωτερικός χώρος αποτελεί την αρχή μιας καινούργιας εποχής καθαρής δομή και εντελώς καινούργιας αρχιτεκτονικής. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μια οθόνη 10.9 ιντσών, με τα προγράμματα να έχουν ανασχεδιαστεί ειδικά για την Taycan. Με την Taycan, η Porsche προσφέρει ένα εσωτερικό χώρο χωρίς οποιαδήποτε χρήση δέρματος για πρώτη φορά.

Οι εσωτερικοί χώροι διαθέτουν καινοτόμα ανακυκλωμένα υλικά που υπογραμμίζουν την βιωσιμότητα του ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου. Όσον αφορά τους χώρους αποσκευών, η Taycan διαθέτει μπροστά 81 λίτρα και 366 λίτρα.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.