Ο νέος εξακύλινδρος υβριδικός κινητήρας των 3.5 λίτρων της Honda παίρνει τον τίτλο «Best New Engine» στα βραβεία «International Engine of the Year 2017». Τα βραβεία, τα οποία παρουσίασε το περιοδικό Engine Technology International γιόρτασαν τα 19 χρόνια παρουσίας τους στον χώρο μαζί με την πολύπειρη κριτική επιτροπή τους. Οι κινητήρες κρίθηκαν βάσει των χαρακτηριστικών τους όπως απόδοση, ήχος, οδήγηση, οικονομία και ομαλότητα. Ο κινητήρας του Honda NSX κέρδισε τον τίτλο «Best New Engine».

Ο μακροπρόθεσμος στόχος του προγράμματος εξέλιξης του κινητήρα του Honda NSX ήταν να δημιουργήσει την πιο εξελιγμένη μονάδα ισχύος στον κόσμο. Η Honda ήθελε να παράγει ένα κινητήρα που να έχει μέγιστη απόδοση αλλά ταυτόχρονα να είναι ομαλός και εύκολος στην χρήση. Μια από της μεγαλύτερες προκλήσεις του προγράμματος εξέλιξης ήταν η ένταξη του ηλεκτρικού κινητήρα για να μπορέσει ολόκληρο το σύστημα να δώσει στο αυτοκίνητο τον χαρακτήρα ενός υβριδικού σπορ αμαξιού με υψηλή απόδοση. Το αποτέλεσμα ήταν ένας κινητήρας με άμεση ροπή και ανταπόκριση, όπου ο ηλεκτρικός κινητήρας συμπληρώνει τον κινητήρα βενζίνης με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Hayashi-san, Πρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της Honda Ευρώπης, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μας, το να κερδίσουμε αυτό το βραβείο. Το NSX αποτελεί το αποκορύφωμα της εξέλιξης στην Honda Motor Company, αποδεικνύοντας το πάθος και την δέσμευση της Honda στο να χαρίσει στο κοινό την πραγματική New Sports eXperience. Είμαστε πανευτυχής που η κριτική επιτροπή βαθμολόγησε τόσο καλά το NSX και για την βράβευση του σαν ‘Best New Engine’ 2017.»

Τα βραβεία International Engine of the Year συμπεριλαμβάνουν οκτώ κατηγορίες. Για να μπορεί ένας κινητήρας να λάβει μέρος έπρεπε να βρίσκεται εγκατεστημένος σε ένα αυτοκίνητο που μεταφέρει επιβάτες σε αμάξι που κυκλοφόρησε σε περισσότερες από μία χώρες μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

 

Petros Soutzis has spent 39 years as a motoring journalist, driven by his passion, dedication, and extensive experience in everything related to cars. As a Cypriot journalist, he is the only representative from his country in the COTY committee (Car of the year). He is also a Vice President and a founding member of the Autobest Association, which elects the European Best Buy Car of the Year. These same qualities have been the cornerstone of autokinito.com.cy, which has become the go-to site for everyone who loves cars, motorsports, or anyone simply interested in purchasing a car in Cyprus.