Με επένδυση της τάξης των έξι δισεκατομμυρίων και 1.200 νέες θέσεις εργασίας ξεκίνησε το καινούργιο πρόγραμμα παραγωγής Porsche Production 4.0 με την κυκλοφορία της Taycan και την καμπάνια προώθησης της καινούργιας ιδεολογίας της εταιρείας: η απόλυτη δέσμευση στην ηλεκτρική αυτοκίνηση κατά την οποία η εταιρεία αυτό το διάστημα περνά μεγάλες εσωτερικές αλλαγές έτσι ώστε να είναι βέβαιη και σίγουρα για το μέλλον. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της καινούργιας προσέγγισης της εταιρείας είναι και η καινούργια Taycan, η παραγωγή της οποίας πραγματοποιείται σε ένα «εργοστάσιο μέσα σε εργοστάσιο» όπως το περιγράφει η Porsche, στο Zuffenhausen. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί και την μετακίνηση της Porsche μακριά από την παραδοσιακή γραμμή παραγωγής. Με αυτό τον τρόπο θα συνδυάζονται τα πλεονεκτήματα της κλασσικής παραγωγής και εξέλιξης με μοντέρνες τεχνικές. Ταυτόχρονα η νέα πολιτική της εταιρείας θα βοηθήσει να προστεθούν και άλλοι κύκλοι παραγωγής στο πρόγραμμα στον ίδιο χώρο. Ακολουθώντας την πολιτική «έξυπνα, πράσινα, λιγνά», η Porsche ψάχνει όλους τους τρόπους για να μειώσει τις ύλες που καταναλώνει κατά την διάρκεια της παραγωγής.

Η διαδικασία παραγωγής της Taycan δεν θα συμπεριλαμβάνει άνθρακα, ενώ στο μέλλον θα συμπεριληφθεί και ένα εργοστάσιο με κυριολεκτικά μηδέν αντίκτυπο στο περιβάλλον. Η ίδια η Taycan έφερε στην εταιρεία 1,200 νέες θέσεις εργασίας στο Zuffenhausen. Η Porsche ήθελε εξ αρχής να συνδυάσει μια έμπειρη ομάδα παραγωγών σπορ αυτοκινήτων με νέο αίμα. Κατά την διάρκεια της παραγωγής μάλιστα θα διεξαχθεί και μια μεγάλη προσπάθεια εκπαίδευσης εντός των εγκαταστάσεων του Zuffenhausen. Μια ψηφιακή πλατφόρμα εκμάθησης για εκείνες τις νέες 1,200 θέσεις θα δώσει την δυνατότητα στους χρήστες να μελετήσουν στον δικό τους χρόνο και ρυθμό έτσι ώστε να γίνει ακόμη πιο ομαλή και σωστή η ένταξη τους στο δυναμικό της Porsche και στο ταξίδι της προς το ηλεκτρικό αύριο με την εταιρεία να υπογραμμίζει πόσο σημαντική είναι η εκμάθηση για τον χώρο αυτό. Όπως η Porsche 919 Hybrid, πολλαπλές φορές νικητής του Le Mans, έτσι και η Taycan θα φέρει την καινοτόμα τεχνολογία 800 V. Αυτή ήταν και η πιο σημαντική απόφαση για την 919 μιας και το επίπεδο του φόρτου είναι η βάση για ολόκληρο το σύστημα: από την μπαταρία, στο κύκλωμα και τα υπόλοιπα μηχανήματα που βοηθούν την διαδικασία επαναφόρτισης. Η Porsche κατάφερε να εξελίξει με την τεχνολογία 800 V νέα συστήματα και την υδρόψυκτη μπαταρία lithium-ion.

Όλες αυτές οι εξελίξεις έχουν σαν αποτέλεσμα η μπαταρία της Taycan να μπορεί να φορτιστεί μέσα σε τέσσερα λεπτά και να χαρίζει 100 χιλιόμετρα στον χρήστη. Όλοι αυτή οι γνώση θα βοηθήσει ταυτόχρονα και την Porsche όταν ενταχθεί επίσημα στο πρωτάθλημα Formula E από το 2019. Αξίζει να σημειωθεί πως η Taycan θα έχει και αυτή τον φορτιστή Porsche Mobile Charger, με δυνατότητα 22kW, τον οποίο θα μπορεί να φορτίσει ο χρήστης την νύχτα για είναι έτοιμη για ταξίδι την επόμενη μέρα το πρωί.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.