Το συλλεκτικό Nissan GT-R50 by Italdesign θα περάσει τις γραμμές παραγωγής της εταιρείας σε μόλις 50 αντίτυπα. Και αυτό ύστερα από δηλώσεις του διευθυντή προγράμματος σπορ αυτοκινήτων παγκοσμίως για τη Nissan, Bob Laishley. «Η αντίδραση από τους φίλους της Nissan σε όλο τον κόσμο έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες μας. Αυτά τα 50 αυτοκίνητα, τα οποία γιορτάζουν τα 50 χρόνια του GT-R καθώς και τα 50 χρόνια της Italdesign, είναι αφιερωμένα στην ηγετική θέση της Nissan στη μηχανολογία, όπως και στην πλούσια κληρονομιά των σπορ αυτοκινήτων που θα έρθουν στο μέλλον».

Οι τυχεροί ιδιοκτήτες θα επικοινωνήσουν κατευθείαν με την Italdesign για να «κτίσουν» το δικό τους αυτοκίνητο σύμφωνα με το γούστο τους ενώ οι παραδόσεις, που θα ξεκινήσουν το 2019, θα συνεχιστούν μέχρι το 2020.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου είναι σχεδόν ο ίδιος με το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο τελευταίο Goodwood Festival of Speed στην Αγγλία. Πέρα από το γκρίζο χρώμα και τη χρυσή μάσκα του πρωτοτύπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν και άλλα χρώματα αλλά και συνδυασμούς της αρεσκείας τους. Το ίδιο τόσο για τους εσωτερικούς  χρωματικούς συνδυασμούς και τα υλικά αλλά και για το επίπεδο εξοπλισμού που επιθυμούν.

Το ιδιαίτερο αυτό μοντέλο είναι βασισμένο στο μοντέλο παραγωγής του Nissan GT-R NISMO του 2019. Είναι φυσικά χειροποίητο και η απόδοση του κινητήρα φτάνει τους 720 ίππους. Όσο για την τιμή… αυτή θα ξεκινά από τις 990.000 ευρώ, προ φόρων και οποιονδήποτε άλλων επιλογών στη λίστα εξοπλισμού.

Εκτός από το Goodwood, το πρωτότυπο GT-R50 παρουσιάστηκε και στην πίστα του Spa-Francorchamps στο Βέλγιο, στο Rolex Monterey Motorsports Reunion στις ΗΠΑ και στο Nissan Crossing, στην Ginza του Τόκιο ενώ από τις 7 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στη γκαλερί της Nissan στη Yokohama.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.