Ford GT Carbon Series

Η Ford Motor Co αποκάλυψε μια καινούρια έκδοση του θρυλικού GT. Πρόκειται για το  Ford GT Carbon Series το οποίο θα μπορεί να κινηθεί γρηγορότερα στην πίστα αλλά στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του θα έχει τη δυνατότητα να το οδηγεί πίσω στο γκαράζ του σπιτιού του, αντίθετα με την αγωνιστική του έκδοση!

Η νέα περιορισμένη έκδοση του Ford GT είναι ελαφρύτερη κατά 18 kg περίπου χάρη στην εφαρμογή καινοτόμων μέτρων μείωσης βάρους όπως τροχοί από ανθρακονήματα, εξάτμιση από τιτάνιο, βίδες τροχού από τιτάνιο και ένα ελαφρύ πολυανθρακικό πίσω κάλυμμα με πρόσθετες οπές εξαερισμού. Παρά τον αγωνιστικό του χαρακτήρα, οι μηχανικοί της Ford πρόσθεσαν και αρκετά συστατικά άνεσης όπως κλιματισμό (A/C), ραδιόφωνο και  SYNC 3 . Παράλληλα, για να μειωθεί το βάρος, αφαίρεσαν μερικά στοιχεία όπως τις ποτηροθήκες και τον αποθηκευτικό χώρο στην πλευρά του συνοδηγού ενώ τα κομμάτια από ανθρακονήματα κάνουν έντονη την παρουσία τους..

 «Το Ford GT Carbon Series θα ξεχωρίζει στο δρόμο λόγω της carbon εμφάνισής του, αλλά και στην πίστα με το σπορ του ταπεραμέντο,» δήλωσε ο Hermann Salenbauch, global director της Ford Performance. «Είναι ενδεικτικό της μεθόδου με την οποία ξαναζωντανεύουμε το πνεύμα του θρυλικού νικητή του Le Mans με νέους και συναρπαστικούς τρόπους, ώστε ο πελάτης να μπορεί να έχει μερίδιο σε αυτή τη μαγική κληρονομιά.»

Στον εξωτερικό σχεδιασμό οι διαφορές εντοπίζονται στις δύο λωρίδες από ανθρακόνημα, όπως και στις κολώνες Α και στα κάτω πάνελ και τροχούς από γυαλιστερό carbon. Το ίδιο και στο εσωτερικό όπου κυριαρχούν ματ carbon πλαϊνά, οι αεραγωγοί και κεντρική κονσόλα και πολλά άλλα.

Οι τυχεροί που θα το αποκτήσουν θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερες προαιρετικές, χρωματικές πινελιές – ασημί, πορτοκαλί, κόκκινες ή μπλε για τα καλύμματα καθρεπτών, την κεντρική λωρίδα και τις δαγκάνες φρένων. Το  Carbon Series διαθέτει επίσης ένα μοναδικό μοτίβο καθισμάτων με ασημί ραφή που επαναλαμβάνεται στο τιμόνι, shift paddles και ένα λογότυπο στο ταμπλό.

«Είναι μία ακόμα απόδειξη ότι εμείς στη Ford ακούμε προσεκτικά τους πελάτες μας» δήλωσε ο Lance Mosley, marketing manager, Ford Performance. «Ενώ το Ford GT Competition απευθύνεται σε σκληροπυρηνικούς λάτρεις των αγώνων, διαπιστώσαμε ότι περισσότεροι πελάτες ζητούσαν περισσότερο γυμνό ανθρακόνημα μεν, αλλά με συστήματα κλιματισμού και ήχου. Δημιουργήσαμε το Carbon Series για να ικανοποιήσουμε αυτή την επιθυμία, και ταυτόχρονα να πετύχουμε μία ξεχωριστή εμφάνιση.»

Ο ρυθμός παραγωγής του μοντέλου θα είναι μόλις ένα αντίτυπο την εβδομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παραγγείλουν τα Ford GT Carbon Series ηλεκτρονικά, στο www.FordGT.com μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.