Citroen C5 Aircross:

Η ίδια η Citroen το αποκαλεί σαν το «SUV της επόμενης γενιάς», και δεν έχει άδικο! Ο λόγος για το Citroen C5 Aircross, τη ναυαρχίδα της Γαλλικής μάρκας στην κατηγορία των SUV που θέτει ψηλά τον πήχη απέναντι στον ανταγωνισμό. Το νέο SUV C5 Aircross είναι εξ αρχής κατασκευασμένο και βασισμένο πάνω στους τρεις πυλώνες του DNA της γαλλικής μάρκας. Το σχεδιασμό, την τεχνολογία και την άνεση που μπορεί να προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες. Η τεχνολογία αιχμής στο χώρο της άνεσης και της ασφάλειας, η κορυφαία άνεση με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών και η πλούσια γκάμα επιλογών εξατομίκευσης μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη του υποψήφιου αγοραστή προσφέροντας συνάμα και σωρεία λύσεων.

Ο εξωτερικός του σχεδιασμός βασίζεται στη νέα ταυτότητα του Γαλλικού εργοστασίου που είδαμε αρχικά στο C3 Aircross. Με την πρώτη ματιά ξεχωρίζει ο μεγάλος μπροστινός προφυλακτήρας με τα λεπτά φωτιστικά σώματα ενώ το κομψό γαλλικό design βρίσκει εφαρμογές τόσο στις μεγάλες εισαγωγές αέρα όσο και στους τονισμένους θόλους των τροχών και στα νεύρα που καθορίζουν το προφίλ του μοντέλου. Το όλο σύνολο συμπληρώνουν οι πλευρικές αεροτομές, οι μπάρες οροφής και τα 23 εκατοστά της απόστασης από το έδαφος.

Η αίσθηση της ευρυχωρίας και της άνεσης κυριαρχούν στον εσωτερικό του νέου Citroën C5 Aircross. Χώρος όπου το γαλλικό SUV ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο υπάρχει σήμερα στην αγορά. Εκεί όπου οι πολλαπλές δυνατότητες διαμόρφωσης, η εργονομία και η άνεση μπορούν να προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία σε οδηγό και επιβάτες. Αιτία για τα πιο πάνω είναι δύο αποκλειστικές καινοτομίες της γαλλικής εταιρείας. Η πρώτη είναι η ανάρτηση με τα Hydraulic Progressive Cushions και η άλλη τα καινοτόμα καθίσματα ‘Advanced Comfort’. Τα τρία ανεξάρτητα, συρόμενα, με ρυθμιζόμενη κλίση, και αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, χαρίζουν στο C5 Aircross τον τίτλο του πιο εύκολα διαμορφώσιμου και του πιο ευρύχωρου SUV της κατηγορίας του. Άλλα στοιχεία που ξεχωρίζουν στο εσωτερικό είναι η  οθόνη αφής 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό αλλά και η TFT οθόνη των 12,3 ιντσών του πίνακα των οργάνων Παράλληλα, ο χώρος αποσκευών του C5 Aircross φθάνει τώρα τα 720 λίτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοντέλο διαθέτει 20 συνολικά συστήματα υποβοήθησης για τον οδηγό, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν τα Highway Driver Assist (ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2) και το Grip Control με Hill Assist Descent για την ιδανική προσαρμογή της απόδοσης του αυτοκινήτου όταν το έδαφος γίνεται πιο απαιτητικό.

Το μοντέλο, που ήδη βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της Geo Pavlides Automotive, προσφέρεται με τρεις διαφορετικούς κινητήρες, ένα βενζίνης και δύο πετρελαίου. Αρχή με τον βενζινοκινητήρα στα 1.6 λίτρα Pure Tech απόδοσης 180 ίππων ενώ στη συνέχεια έχουμε δύο πετρελαιοκινητήρες τεχνολογίας Blue HDi στα 1.5 και 2.0 λίτρα απόδοσης 130 και 180 ίππων αντίστοιχα.  Το νέο C5 Aircross κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Citroen στην πόλη Rennes, της Γαλλίας και χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα (EMP2) του Ομίλου της PSA με τα Peugeot 3008, 5008 και Opel Grandland X.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.