BMW X7:

Η ΒΜW ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη στην premium κατηγορία. Ο κορυφαίος γερμανός κατασκευαστής παρουσιάζει την πρώτη BMW X7 στην ιστορία της μάρκας. Ένα ξεχωριστό μοντέλο που συνδυάζει την εμφάνιση, την αποκλειστικότητα και την ευρυχωρία ενός πολυτελούς αυτοκινήτου με την ευελιξία ενός Sports Activity Vehicle (SAV). Το μοντέλο παίρνει πλέον τον τίτλο της ναυαρχίδας της οικογένειας «X» της BMW και έχει μήκος 5.151 mm, πλάτος 2.000 mm, ύψος 1.805 mm, και μεταξόνιο 3.105 mm. Διαστάσεις που εκφράζουν το επιβλητικό του παρουσιαστικό σε συνδυασμό με την αισθητική σαφήνεια και την ακρίβεια, στα πρότυπα της σχεδιαστικής γλώσσας της BMW.

Η μεγάλη μπροστινή μάσκα, τα ευμεγέθη παράθυρα, η απόσταση από το έδαφος και η  μακριά γραμμή οροφής ορίζουν το σχεδιαστικό παρουσιαστικό του μοντέλου ενώ ξεχωρίζουν επίσης η διαιρούμενη πίσω πόρτα δύο τμημάτων και η χρήση χρωμιωμένων στοιχείων.

THE NEW BMW X7Η ευρυχωρία και η άνεση κυριαρχούν στον εσωτερικό χώρο του Χ7. Αυτό φαίνεται και από τις τρεις σειρές καθισμάτων με θέσεις για επτά επιβάτες και το χώρος αποσκευών που κυμαίνεται από τα 326 λίτρα μέχρι τα 2.120 λίτρα. Άξιο αναφοράς είναι και το ότι και τα επτά καθίσματα διατίθενται στο βασικό εξοπλισμό ενώ η μεσαία σειρά μπορεί να παραγγελθεί και με δύο ατομικά καθίσματα comfort (προαιρετικά) Όλα αυτά σε συνδυασμό με υποβραχιόνια, ποτηροθήκες και θύρες USB για όλα τα καθίσματα που ρυθμίζονται ηλεκτρικά. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων με Control Display και οθόνη 12,3 ιντσών. Η λειτουργία του BMW Operating System 7.0 είναι φιλική προς τον χρήστη, προσφέροντας πολλαπλές επιλογές ελέγχου (multimodal): μέσω οθόνης αφής, iDrive Controller, διακοπτών στο τιμόνι, voice control, ακόμη και με αναγνώριση χειρονομιών. Άξιο αναφοράς και το BMW Intelligent Personal Assistant που υποδύεται το ρόλο ενός ψηφιακού συνοδηγού και ενεργοποιεί συστήματα και υπηρεσίες με φωνητικές εντολές. Στα στοιχεία άνεσης το μοντέλο προσφέρει αυτόματο έλεγχο κλιματισμού πέντε ζωνών, πακέτο Ambient Air, πανοραμική κρυστάλλινη οροφή Sky Lounge, ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond Surround και σύστημα ψυχαγωγίας πίσω επιβατών Professional και πολλά άλλα.

THE NEW BMW X7Πλήρης γκάμα προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού με τη διαθεσιμότητα να διαφέρει, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού. Μερικά από αυτά είναι: Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Driving Assistant Professional με Steering και lane control assistant, Lane Change Warning και Lane Departure Warning, Lane Keeping Assistant και προστασία από πλευρική σύγκρουση, υποστήριξη ελιγμού αποφυγής εμποδίου, Προειδοποίηση Διέλευσης κυκλοφορίας (Crossing traffic warning), Parking Assistant με νέα κάμερα οπισθοπορείας και πολλά άλλα.

Το μοντέλο κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην αγορά με τον βενζινοκινητήρα στα 2998 κ.εκ στην έκδοση xDrive40i με τους 340 ίππους. Ακολουθεί ένας πετρελαιοκινητήρας, επίσης στα τρία λίτρα (2993 κ.εκ) που εξοπλίζει την έκδοση xDrive30d με τους 265 ίππους και τα 620 Nm ροπής ως επίσης και την κορυφαία Μ50d με τους 400 ίππους και τα 760 Nm ροπής. Η ολοκαίνουρια Χ7 εφοδιάζεται επίσης με προσαρμοζόμενη ανάρτηση (Adaptive) με ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες.

THE NEW BMW X7Στη διάθεση του οδηγού και το προαιρετικό Off-Road επιτρέπει την επιλογή προγραμμάτων οδήγησης xSand, xGravel, xRocks και xSnow μέσω ενός κουμπιού.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.