Ρεκόρ εξατομίκευσης από τους πελάτες της Bentley μέσα στο 2023

For English Text – Click Here

Η Bentley Motors πέτυχε την τρίτη της καλύτερη χρονιά στην ιστορία της κατά το 2023 με παγκόσμιες πωλήσεις που έφτασαν τις 13.560 πολυτελών αυτοκινήτων. Όμως, η εταιρία πέτυχε ένα άλλο σημαντικό επίτευγμα. Και αυτό στο χώρο της εξατομίκευσης αφού το ενδιαφέρον των πελατών έφτασε σε πολύ ψηλότερα επίπεδα από πριν.

BENTLEY FLCP Automobile Ltd bentley cyprusΠερίπου τα τρία τέταρτα των πελατών της ξεπέρασαν τα 46 δισεκατομμύρια διαφορετικές διαμορφώσεις που διατίθενται από τη σειρά επιλογών που προσφέρει το εργοστάσιο από το τμήμα Mulliner της Bentley. Ένας αριθμός που, αντιπροσωπεύει αύξηση 43% τοις εκατό σε σχέση με το 2022. Μια ένδειξη της επιθυμίας των πελατών της Bentley για πραγματικά μοναδική αποκλειστικότητα στην premium κατηγορία.

BENTLEY FLCP Automobile Ltd bentley cyprusΟι πελάτες προσελκύονταν επίσης όλο και περισσότερο από μοντέλα υψηλής πολυτελείας όπως τα Azure, S και Speed, με την εξατομίκευση στους συνδυασμούς που επέλεγαν να φτάνει το 70% από 30% το 2022. Το Bentayga Extended Wheelbase ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες φτάνοντας πάνω από το ένα τρίτο των παραγγελιών SUV της εταιρείας στην πρώτη του πλήρη χρονιά σε πωλήσεις

Η γκάμα υβριδικών οχημάτων της Bentley παρέμεινε δημοφιλής, με το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι η κορυφαία αγορά με έναν στους τέσσερις πελάτες της Flying Spur και της Bentayga να επιλέγουν την υβριδική επιλογή.  Εξετάζοντας τις περιφερειακές επιδόσεις, οι δύσκολες συνθήκες της αγοράς παρέμειναν και παρόλο που σημειώθηκε θετική ανάπτυξη σε περιοχές όπως Ασία-Ειρηνικού, Μέσης Ανατολής, Ινδίας και Αφρικής.

Η τάση για την κατηγορία των SUV συνεχίστηκε καθώς η Bentayga παρέμεινε το νούμερο ένα μοντέλο της Bentley, αντιπροσωπεύοντας το 44% των συνολικών πωλήσεων και ενισχύοντας τη θέση της ως το πιο επιτυχημένο πολυτελές SUV στον κόσμο. Επιπλέον, συνεχίστηκε η συνεχής απήχηση για τα Continental GT και GT Convertible, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο των πωλήσεων, το 31%, με το Flying Spur, το καλύτερο πολυτελές τετράθυρο grand tourer στον κόσμο, που έφθασε το 25% των συνολικών πωλήσεων.

BENTLEY FLCP Automobile Ltd bentley cyprusΠαρά τις δύσκολες συνθήκες σε βασικές περιοχές σε όλο τον κόσμο, η Αμερική διατήρησε τη θέση της ως η παγκόσμια αγορά με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Είναι ενδιαφέρον ότι η εγχώρια αγορά της Bentley στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πλέον η νούμερο ένα περιοχή πωλήσεων για υβριδικά μοντέλα σε αναλογία, με το 27% των πωλήσεων το 2023 να επιλέγεται ως υβριδική επιλογή.