Η Bentley καταγράφει πωλήσεις ρεκόρ κατά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς

For English Text – Click Here

Η Bentley Motors ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2023. Αποτελέσματα τα οποία καταγράφονται σαν το δεύτερο καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία της μάρκας. Ο βρετανικός κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων ξεκίνησε το 2023 με κέρδη λειτουργικής δραστηριότητας ύψους 216 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που αντιστοιχεί με αύξηση της τάξης του 27% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν στα 882 εκατομμύρια ευρώ. Αριθμός που ήταν αυξημένος κατά 9% από τα 813 εκατομμύρια ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Bentley BENTLEY CYPRUS FLCP AUTOMOBILEΟι αριθμοί του πρώτου τριμήνου αντανακλούν επίσης την ισχυρή επίδοση στις παγκόσμιες πωλήσεις, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 10% και έφθασαν τα 3.517 αυτοκίνητα. Η αγορά των ΗΠΑ επέφερε αύξηση κατά 39% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022. Παράλληλα οι πωλήσεις στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού αυξήθηκε κατά +11% ενώ κατά 66% ήταν η αύξηση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η επίδοση αυτή έρχεται σε συνέχεια των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων του 2022, όπου τα λειτουργικά κέρδη έφτασαν τα 708 εκατομμύρια. Απόδοση που ήταν επίσης αυξημένη κατά 319 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2021.Bentley BENTLEY CYPRUS FLCP AUTOMOBILE

Η απόδοση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ισχυρό ενδιαφέρον των πελατών για μοναδική εξατομίκευση των μοντέλων της μάρκας στις πιο υψηλές προδιαγραφές της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Παράλληλα, αυτή η επιτυχία δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η καινοτόμος στρατηγική της Bentley «Beyond100», βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Μια στρατηγική που περιλαμβάνει την παρουσίαση πέντε νέων ηλεκτρικών μοντέλων BEV μέσα σε πέντε χρόνια αλλά και μια επένδυση ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ στο εργοστάσιό της στο Crewe, καθώς ο Adrian Hallmark, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Bentley Motors, σχολίασε:

Bentley BENTLEY CYPRUS FLCP AUTOMOBILE«Παρά το απαιτητικό παγκόσμιο περιβάλλον, ξεκινήσαμε το 2023 από εκεί που σταματήσαμε το 2022, με ένα ακόμη σταθερό σύνολο οικονομικών αριθμών που οδηγούν σε αύξηση των εσόδων, των κερδών λειτουργίας και της απόδοσης πωλήσεων. Η εισαγωγή του Bentayga EWB, μαζί με την επιτυχία του σεντάν Flying Spur, ήταν καθοριστική για αυτήν την ανάπτυξη. Αυτά είναι ενθαρρυντικά σημάδια ότι αυτή η επιτυχία μπορεί να συνεχιστεί και παραμένουμε προσεκτικοί για τις παγκόσμιες προκλήσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν στις αγορές».

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK