Στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars το νέο Volkswagen Taigo

Taigo είναι το όνομα του νέου compact Crossover coupe της Volkswagen που κάνει την εμφάνιση του στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars. Πρόκειται για το πρώτο SUV coupé της μάρκας στην κατηγορία των compact SUV που διαθέτει ένα μοντέρνο και κομψό σχεδιασμό, ξεχωριστό στιλ και σωρεία από στοιχεία εξατομίκευσης για καθημερινή χρήση.

 Δείτε εδώ τις Τιμές/Eξοπλισμό του VW TAIGO

Volkswagen Taigo - vw cyprus unicarsΕίναι κατασκευασμένο πάνω στην αρθρωτή εγκάρσια πλατφόρμα MQB του Ομίλου της VW με το μήκος του να φθάνει τα 4.270 χιλιοστά, το πλάτος τα 1.757 χιλιοστά. και το  μεταξόνιο στα 2.566 χιλιοστά. Αριθμοί που του προσφέρουν αξιόλογους χώρους για επιβάτες και αποσκευές και το κατατάσσουν ανάμεσα στα πιο άνετα τις κατηγορίας. Ειδοποιός διαφορά η κλίση της οροφής στο πίσω μέρος που του προσφέρει ένα coupe χαρακτήρα. Παρόλο το χαρακτήρα του προσφέρει ένα διαθέσιμο χώρο για τις αποσκευές της τάξης των 440 λίτρων, αριθμός που μεγαλώνει αισθητά με την αναδίπλωση των καθισμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VW

Στον εξωτερικό του σχεδιασμό ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα με προβολείς full LED, οι τονισμένοι θόλοι των τροχών που επιβεβαιώνουν τον crossover χαρακτήρα του μοντέλου και η τονισμένη μάσκα με τους μεγάλους αεραγωγούς.

Το μοντέλο διατηρεί την ταυτότητα της VW όσον αφορά τον εσωτερικό χώρο, με στοιχεία που προέρχονται αυτούσια από μεγαλύτερα μοντέλα της Volkswagen. Με αυτό τον τρόπο, το Taigo μπορεί να προσφέρει υψηλή ποιότητα κατασκευής και σωρεία τεχνολογικών στοιχείων άνεσης και ασφάλειας. Ξεχωρίζει η οθόνη αφής 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό του συστήματος Infotainment τελευταίας γενιάς MIB3  (προαιρετικά 9.2 ιντσών),  ο έγχρωμος 8 ιντσών εξατομικεύσιμος ψηφιακός πίνακας οργάνων του οδηγού (προαιρετικά 10.25 ιντσών), το App-Connect Wireless και οι έξυπνοι προβολείς LED  IQ matrix (ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού) που φωτίζουν διαφορετικά σημεία του δρόμου αναλόγως συνθηκών. Volkswagen Taigo - vw cyprus unicars

Όσον αφορά στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, το Taigo, διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο για την κατηγορία, προσφέροντας ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.5 από το βασικό εξοπλισμό, χάρη στο έξυπνο σύστημα IQ.DRIVE Travel Assist. Ανάμεσα στα συστήματα υποβοήθησης του βασικού εξοπλισμού, ανήκουν το σύστημα παρακολούθησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών City Emergency Braking και το Lane Assist.

Ο Κύπριος αγοραστής έχει την επιλογή ανάμεσα σε δύο κινητήρες βενζίνης σε τρεις διαφορετικές ιπποδυνάμεις. Αρχή με τον τρικύλινδρο του ενός λίτρου με 95 ή 110 ίππους, ενώ η τρίτη επιλογή είναι ο τετρακύλινδρος στα 1.5 λίτρα με τους 150 ίππους. Ανάλογα με την έκδοση και οι δύο κινητήρες του Taigo μπορούν να προσφέρουν είτε ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 ή 6 σχέσεων είτε το αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK