Η SEAT ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο πωλήσεις SUV μοντέλων

Χρόνο με το χρόνο τα Sports Utility Vehicles (SUV) καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Το 2021 τα SUV αντιπροσώπευαν το 46% των εγγεγραμμένων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, 5 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από το προηγούμενο έτος. Ένα σαφές παράδειγμα αυτής της εξέλιξης είναι η γκάμα SUV της SEAT.

SEAT SUV RANGE unicars seat cyprusΤο 2022 ξεπέρασε τo ένα εκατομμύριο πωλήσεις των SUV μοντέλων της μόλις έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου της SUV. Πέρυσι, τα Arona, Ateca και Tarraco αποτέλεσαν το 49% των παγκόσμιων πωλήσεων της μάρκας, με 192.100 μονάδες. Η σχεδίαση, η ευελιξία και η σπορ οδήγηση είναι να κυριότερα συστατικά της επιτυχίας τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της SEAT

Το SUV μοντέλο της SEAT με τον αριθμό ένα εκατομμύριο δεν ήταν άλλο από ένα SEAT Arona που πέρασε τις γραμμές παραγωγής. Από την κυκλοφορία του το 2017, το πρώτο compact SUV της SEAT έχει γίνει το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο της μάρκας, με 481.585 πωλήσεις παγκοσμίως ενώ στην Ισπανία, το 2021, ήταν η πρώτη φορά που ένα SUV ηγείται της αγοράς στη χώρα με σχεδόν 98.000 πωλήσεις. Το μοντέλο αυτό ξεχωρίζει για τη λειτουργικότητα και την πρακτικότητα αλλά και για το value for money που προσφέρει στον ιδιοκτήτη του. Παράλληλα, η δυναμική του απόδοση και το τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό του, το καθιστούν ένα άνετο, συνδεδεμένο και πολύ ασφαλές αυτοκίνητο.

SEAT ARONA unicars seat cyprusΣτη συνέχεια της γκάμας ακολουθεί το SEAT Ateca, το πρώτο SUV στην ιστορία της μάρκας. Το συμπαγές SUV έχει πουλήσει μέχρι τώρα 435.443 μονάδες. Οι κομψές γραμμές και ο ευδιάκριτα σπορ χαρακτήρας του, χαρίζουν μια αδιαμφισβήτητη ταυτότητα, που τονίζεται από την τετρακίνητη έκδοση 4Drive, μια από τις πιο αποδοτικές στην αγορά. Το μοντέλο έχει ισχυρούς οπαδούς στη Γερμανία, όπου οι πωλήσεις ανέρχονται ήδη σε περισσότερες από 108.000 μονάδες χάρη στον ευέλικτο, σταθερό και άνετο χειρισμό του σε κάθε οδόστρωμα.

SEAT ATECA unicars - seat cyprusΤέλος, το SEAT Tarraco, που κυκλοφόρησε το 2018, έχει ήδη διαθέσει 88.820 μονάδες παγκοσμίως. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει περισσότερο είναι η ευρυχωρία του, με ένα εργονομικό εσωτερικό έως και επτά θέσεις και τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ έως και 1.775 λίτρα με όλες τις σειρές καθισμάτων αναδιπλωμένες. Επιπλέον, η υπερυψωμένη του θέση του δίνει πρακτικότητα χωρίς να διακυβεύεται η σπορ συμπεριφορά του. Όπως και με το Ateca, η μεγαλύτερη αγορά του είναι η Γερμανία, όπου έχουν πουληθεί 29.000 μονάδες.

Τα SUV της SEAT προσφέρονται στην Κυπριακή αγορά από την Unicars όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν test drive απολαμβάνοντας μία μοναδική οδηγική εμπειρία.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK