Συναρπαστικές μάχες στον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος Drift By Psaltis/Eneos

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil – 1ος γύρος

Δαυίδ Δαυίδ Νικητής PROΟλοκληρώθηκε την Κυριακή 19 Ιουλίου ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift 2020 Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil. Ο αγώνας που διοργανώθηκε από το Power Drift Club στην πίστα Achna SpeedWay ξεκίνησε στις 10:00 με την προθέρμανση και τα μονά περάσματα ενώ μετά το μεσημέρι ακολούθησαν τα θεαματικά διπλά περάσματα από τους αθλητές. Μια πρεμιέρα που πρόσφερε άπλετο θέαμα και έντονο συναγωνισμό σε όσους τον παρακολούθησαν.

Αντρέας Νέστωρας Νικητής SEMIPROΣτα μονά περάσματα της κατηγορίας Semi Pro ο νεαρός Ηλίας Γρίλλης συγκέντρωσε 69 βαθμούς για να πάρει την πρώτη θέση έναντι 68,5 βαθμούς του Αντρέα Πλούταρχου και 66,5 του Γιάννου Μοδέστου. Στις διπλές μονομαχίες είδαμε πραγματικά απίστευτα περάσματα και τον Αντρέα Νέστορα να κερδίζει στον τελικό τον Πόλυ Κωνσταντίνου. Την τρίτη θέση στο βάθρο συμπλήρωσε ο Χριστόφορος Κωνσταντίνου αφού επικράτησε στον μικρό τελικό του νεαρού Ηλία Γρίλλη. Ο τελευταίος έτρεχε για πρώτη φορά στο Κυπριακό πρωτάθλημα ενώ σημείο αναφοράς στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τη συμμετοχή του μόλις οκτώ χρόνων Παύλου Σαμαρά. Ο νεαρός ελλαδίτης επέλεξε την Κύπρο για να κάνει τα πρώτα του αγωνιστικά βήματα αφήνοντας άριστες εντυπώσεις για πρωτοεμφανιζόμενος.

Στην κατηγορία Pro, ξεκινώντας από τα μονά βαθμολογημένα περάσματα, την καλύτερη βαθμολογία (90) πήρε ο Αντρέα Παππούτας ενώ τον ακολούθησε με 89 βαθμούς ο Σταύρος Γρίλλης. Τρίτος ήταν ο Άντρος Αντωνίου ο οποίος κατάφερε να μαζέψει 83,5 βαθμούς. Στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα η διαδικασία του τελικού βρήκε αντιπέτωπους τους Δαυίδ Δαυίδ και Γιώργο Χριστοφόρου «Έλα Κόκο». Τελικός νικητής ο Δαυίδ με το βάθρο να συμπληρώνει ο Νικόλας Νικόλα «Πατάκ» ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει του Κώστα Σπαρσή.

Τελικός SEMIPROΜε την ολοκλήρωση του πρώτου αγώνα της χρονιάς στη κατηγορία Semi Pro στην πρώτη θέση με 124 βαθμούς βρίσκουμε τον Αντρέα Νέστωρα ενώ ακολουθεί με 115 ο Πόλυς Κωνσταντίνου και με 110 ο Ηλίας Γρίλλης.  Στην κατηγορία Pro ο Δαύιδ Δαύιδ κρατά την πρώτη θέση με 122 βαθμούς έναντι 114 του Γιώργου Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» και 101 του Νικόλα Νικόλα «Πατάκ» με 101 βαθμούς.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2020 είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.