Το θηρίο που ακούει στο όνομα Mustang GTD

Η Mustang® GTD είναι η πιο τολμηρή και προηγμένη Mustang όλων των εποχών και συγχρόνως ένα περιορισμένης παραγωγής αυτοκίνητο επιδόσεων που είναι νόμιμο για χρήση στο δρόμο, το οποίο σχεδιάστηκε παράλληλα με την αγωνιστική Mustang GT3 και είναι έτοιμο να αναμετρηθεί από το 2025 με τα καλύτερα αυτοκίνητα επιδόσεων στον κόσμο.

Ford Mustang GTD michaels automotive ford cyprusΠαραμένοντας πιστή στην κληρονομιά της, διαθέτει απίστευτες επιδόσεις, ένα σμιλεμένο φαρδύ αμάξωμα κατασκευασμένο κατά κύριο λόγο από ανθρακονήματα και μία μεγάλη πίσω πτέρυγα. Το σίγουρο είναι ότι δεν μοιάζει με καμία άλλη Mustang.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της FORD

Κάθε εξάρτημα στη νέα Mustang GTD είναι στοχευμένα σχεδιασμένο, ενώ κάθε επιφάνειά της έχει δημιουργηθεί με στόχο τη λειτουργικότητα. Ο στόχος της είναι ένας: να κινείται ταχύτερα σε μια πίστα διαθέτοντας ακόμα πιο πλούσια τεχνολογία σε σχέση με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα στα οποία βασίζεται. Πίσω από την εξέλιξη της νέας Mustang GTD βρίσκονται πολλοί από τους δημιουργούς τόσο των αγωνιστικών Mustang όσο και του Ford GT που έχει κερδίσει το Le Mans. Εν ολίγοις, πρόκειται για την ταχύτερη Mustang δρόμου που έχει κατασκευαστεί ποτέ.Ford Mustang GTD michaels automotive ford cyprus

Η Mustang GTD παραμένει ακλόνητη την άσφαλτο αφενός χάρη στην εκπληκτική κάθετη δύναμη που παρέχει η ενεργή αεροδυναμική, αφετέρου χάρη στην τεράστια πρόσφυση που εξασφαλίζουν τα μεγάλα της ελαστικά, τα οποία συνδυάζονται με μια προηγμένη διάταξη ανάρτησης διπλού ύψους με ανισομεγέθεις βραχίονες μπροστά και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Τα κεραμικά carbon φρένα προσφέρουν αξιόπιστη πέδηση, ενώ το 8-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που βρίσκεται εγκατεστημένο πίσω συνδυάζεται με έναν άξονα μετάδοσης κίνησης κατασκευασμένο από ανθρακονήματα εξασφαλίζοντας σχεδόν ιδανική κατανομή του βάρους. Την κίνηση παρέχει ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας με χωρητικότητα 5,2 λίτρα με εκτιμώμενη ισχύ 800 ίππων.

Προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Ford και της Multimatic, η οποία ανέπτυξε την Mustang GT3, την Mustang GT4 και το Ford GT που κέρδισε το Le Mans, η Mustang GTD αποτελεί το αποκορύφωμα δεκαετιών μηχανολογικής προόδου που αποκτήθηκε μέσα από τις εμπειρίες και γνώσεις που συγκεντρώθηκαν από τη συμμετοχή της εταιρείας στους αγώνες. Κατασκευασμένη στοχευμένα και με απόλυτη ακρίβεια, προορίζεται να γίνει ένα εμβληματικό μέρος της ιστορίας της Mustang και της Ford.

Αυτές οι τεχνολογίες λειτουργούν σε απόλυτη αρμονία και είναι σχεδιασμένες για απαράμιλλο χειρισμό και έλεγχο. Είτε κατακτώντας τη μία πίστα μετά την άλλη, είτε ταξιδεύοντας σε μερικούς από τους καλύτερους δρόμους του κόσμου, η Mustang GTD είναι σε θέση να προσφέρει μια συναρπαστική και δυναμική οδηγική εμπειρία.Ford Mustang GTD michaels automotive ford cyprus

Το cockpit είναι φινιρισμένο με υλικά υψηλής ποιότητας, όπως το σουέντ Miko, σε συνδυασμό με δέρμα και επενδύσεις από carbon. Την ίδια στιγμή, οι ψηφιακές οθόνες κρατούν τους οδηγούς προσηλωμένους στο έργο τους προσφέροντας πλήρη έλεγχο. Τα καθίσματα της RECARO® που έχουν βελτιστοποιηθεί για τα track days πλαισιώνονται από τρισδιάστατα εκτυπωμένα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων, περιστροφικό επιλογέα και μια πλακέτα με τον αύξοντα αριθμό παραγωγής του αυτοκινήτου, όλα κατασκευασμένα από εξαρτήματα τιτανίου που προέρχονται από το μαχητικό αεροσκάφος Lockheed Martin F-22. Τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί για να μειωθεί το βάρος και να δημιουργηθεί χώρος για φόρτωση αντικειμένων.

Η Mustang GTD θα διατίθεται με πολλαπλούς χρωματικούς συνδυασμούς στο εσωτερικό και με πολλά ειδικά πακέτα προαιρετικών επιλογών που απογειώνουν την εξωτερική εμφάνιση. Το αυτοκίνητο μπορεί επίσης να παραγγελθεί σε οποιοδήποτε χρώμα, ακόμη και με χρωματική προσαρμογή σε ένα δείγμα που παρέχει ο πελάτης. Όλες οι παραπάνω επιλογές επιτρέπουν στους αγοραστές να εξατομικεύσουν το αυτοκίνητό τους σε περίπτωση που επιλέξουν να το κάνουν εντελώς μοναδικό.

Το τελικό αποτέλεσμα που προκύπτει είναι ένα αυτοκίνητο για χρήση σε δημόσιους δρόμους που θυμίζει όσο το δυνατόν περισσότερο την αγωνιστική Mustang GT3. Η παραγωγή της Mustang GTD θα είναι περιορισμένη με τιμή που αναμένεται να ξεκινά από περίπου 300.000 δολάρια. Θα είναι διαθέσιμη στα τέλη του 2024 με αρχές του 2025.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK