Ντεμπούτο της M-Sport στους αγώνες rally-raid με ένα Ford Ranger T1+

Η M-Sport και η Neil Woolridge Motorsport, σε συνεργασία με την Ford Performance, θα λάβουν μέρος στον αγώνα Baja Spain Aragon 2023 που θα διεξαχθεί το διήμερο 21-22 Ιουλίου, με τους Nani Roma και Gareth Woolridge να έχουν αντίστοιχα δίπλα τους σε ρόλο πλοηγού τους Alex Haro και Boyd Dreyer.

Ford Ranger T1+ michaels automotive ford cyprusΜε το βλέμμα όλων να είναι στραμμένο στην προετοιμασία για το Ράλι Ντακάρ 2024, η ομάδα θα πραγματοποιήσει στο Baja Spain Aragon 2023 το ντεμπούτο στη διεθνή αγωνιστική σκηνή του M-Sport NWM Ford Ranger T1+. Αντιπροσωπεύοντας την πρώτη ευκαιρία για την ανάδειξη των δυνατοτήτων του πρόσφατα αναβαθμισμένου Ford Ranger T1+, η συμμετοχή στο Baja Spain Aragon 2023 θα βοηθήσει στη συγκριτική αξιολόγηση των επιδόσεων του οχήματος, αλλά και στον καθορισμό της κατεύθυνσης που πρόκειται να ακολουθηθεί στη συνέχεια στον τομέα της ανάπτυξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της FORD

Ο βετεράνος οδηγός του Ράλι Ντακάρ, Nani Roma, υπήρξε βασικό μέλος της M-Sport και του προγράμματος ανάπτυξης της NWM. Η εμπειρία του στο Ράλι Ντακάρ είναι ανεκτίμητη, με τον πολύπειρο οδηγό να έχει συμμετάσχει σε 25 διοργανώσεις, όντας ταυτόχρονα ένας από τους ελάχιστους που έχουν κερδίσει το συγκεκριμένο αγώνα σε δύο και τέσσερις τροχούς.

Το ρεκόρ του Nani Roma στο Ράλι Ντακάρ μιλά από μόνο του, με τον Ισπανό οδηγό να έχει στο παλμαρέ του δύο νίκες και συνολικά πέντε τερματισμούς στο βάθρο. Η εμπειρία του Nani Roma συνέβαλε καθοριστικά στην εξέλιξη του Ranger T1+ της NWM σε ένα ανταγωνιστικό αγωνιστικό όχημα για το Ράλι Νακάρ στην κατηγορία T1+.

Η εμπειρία του Nani Roma στην ανάπτυξη οχημάτων αξιοποιείται εις διπλούν από την M-Sport, με τον οδηγό να προσφέρει σχόλια και πληροφορίες για το επερχόμενο Ranger Raptor T1+ της Ford, το οποίο πρόκειται να διεκδικήσει κορυφαίες διακρίσεις στο Ράλι Ντακάρ 2025.Ford Ranger T1+ michaels automotive ford cyprus

Με πρόσφατη τη νίκη του στον αγώνα Kalahari-Botswana Desert των 1.000 χλμ., ο Gareth Woolridge είναι ο νεότερος της δυναστείας Woolridge και σήμερα, ύστερα από μια εκπληκτική έως τώρα σεζόν, ηγείται της βαθμολογίας στο φετινό South African Rally-Raid Championship (SARRC).

Ο Gareth Woolridge είναι ο επικεφαλής τεχνικός για τη συναρμολόγηση νέων οχημάτων στην NWM και παράλληλα ο ένας από τους δύο οδηγούς της ομάδας οι οποίοι αγωνίζονται στο πρωτάθλημα αγώνων rally-raid Νότιου Αφρικής. Από το 2019, όταν και ξεκίνησε το project, ο Gareth Woolridge έχει διαδραματίσει επίσης καθοριστικό ρόλο στη σχεδίαση, την κατασκευή, στις δοκιμές αλλά και στη γενικότερη ανάπτυξη του T1 Ranger, το οποίο τροφοδοτείται από τον EcoBoost V6 κινητήρα, ενώ από το 2021 συμμετείχε και στο εγχείρημα που ακούει στο όνομα T1+ Ranger. Όλα αυτά τον καθιστούν ως την ιδανική επιλογή τόσο για την M-Sport όσο και για την προσπάθεια της NWM να εξελίξει το Ranger T1+ σε ένα όχημα ικανό να πρωταγωνιστήσει στο Ράλι Ντακάρ.

bmw x1 autokinito.com.cy test drive char pilakoutas bmw cyprus miltos petros soutzis

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK