Νέα Mustang Dark Horse R αποκλειστικά για χρήση σε πίστα

Η Ford Performance αποκαλύπτει την ολοκαίνουργια Mustang Dark Horse™ R, προσφέροντας στους πιο απαιτητικούς λάτρεις της πίστας ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο έτοιμο να λάβει μέρος στη νέα σειρά αγώνων ενιαίου τύπου Mustang Challenge, η οποία φέρει την έγκριση της International Motor Sports Association (IMSA). Η Mustang Dark Horse R, η οποία τροφοδοτείται από τον νέο, τέταρτης γενιάς Coyote V8 κινητήρα των 5.0 λίτρων της Ford, είναι η τρίτη αγωνιστική έκδοση που βασίζεται στην Dark Horse και παρουσιάζεται αυτό το καλοκαίρι, δίπλα στις Mustang GT3 και Mustang GT4.

FORD Mustang Dark Horse R MICHAELS AUTOMOTIVE FORD CYPRUS Με την Ford Mustang Dark Horse να αποτελεί την πιο ικανή για οδήγηση σε πίστα έκδοση δρόμου της Mustang με V8 κινητήρα 5.0 λίτρων, η Dark Horse R δεν αποτελεί παρά τη φυσική εξέλιξη όσον αφορά τις δυνατότητες που μπορεί να βρει κανείς σήμερα σε κάθε Dark Horse.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της FORD

Η Dark Horse R έχει σχεδιαστεί μόνο για χρήση σε πίστα. Ωστόσο, μοιράζεται πολλά μέρη με την έκδοση δρόμου του μοντέλου. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται το αμάξωμα που παρέχεται από το εργοστάσιο Flat Rock Assembly Plant, ο V8 κινητήρας με χωρητικότητα 5,0 λίτρων και απόδοση 500+ ίππων, το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων Tremec 3160, το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen με τελική σχέση μετάδοσης 3,73,  οι δαγκάνες aero και οι δίσκοι Brembo του συστήματος πέδησης του πίσω άξονα. Επίσης, η νέα Dark Horse R διαθέτει αναβαθμίσεις μέσω μιας ευρείας γκάμας εξοπλισμού που εστιάζει στη χρήση εντός πίστας.

Το Mustang Challenge θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του το 2024, περιλαμβάνοντας 10 έως 12 αγώνες στο αγωνιστικό του ημερολόγιο, σε συνδυασμό με πέντε έως έξι διοργανώσεις στα πλαίσια της κατηγορίας αγώνων σπορ αυτοκινήτων Βορείου Αμερικής, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Όλα τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούν αγωνιστικά σλικ ελαστικά που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για το Mustang Challenge από την Michelin.

Κάθε γύρος της σειράς αγώνων, η οποία φέρει τη σφραγίδα της IMSA και θα διαχειρίζεται η Ford Performance Racing School, αποτελείται από δύο περιόδους δοκιμών, μία προκριματική και δύο αγώνες σπριντ. Για την επιβράβευση των πιο ικανών οδηγών, θα υπάρξει χρηματική αμοιβή στους κορυφαίους κάθε αγώνα, καθώς και στον πρωταθλητή που θα αναδειχθεί στο τέλος της σεζόν.

FORD Mustang Dark Horse R MICHAELS AUTOMOTIVE FORD CYPRUS Η τιμή για την Mustang Dark Horse R ξεκινά από 145.000 $. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στα πλαίσια της προετοιμασίας για την έναρξη της σεζόν του Mustang Challenge το 2024.

Σημειώστε ότι η Dark Horse R δεν θα πωλείται από την Ford στην Ευρώπη. Πελάτες από την Ευρώπη μπορούν να την αγοράσουν από τη Multimatic και να τους αποσταλεί για χρήση αποκλειστικά σε πίστα.

Cupra formentor cover test drive autokinito tv miltos petros soutzis uinicars cupra cyprus

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK