Mercedes-Maybach S-Class. Η επιτομή της πολυτέλειας

Από την κυκλοφορία του στην αγορά το 2015, περίπου 60.000 Mercedes-Maybach S-Class έχουν παραδοθεί παγκοσμίως, με τις πωλήσεις το 2019, περίπου 12.000 μονάδες, να αποτελούν τις περισσότερες πωλήσεις Mercedes-Maybach S-Class στην ιστορία του μοντέλου.

Mercedes-Maybach S 580 4MATICH νέα γενιά συνεχίζει αυτή την ιστορία επιτυχίας, συνδυάζοντας την τελειότητα και τις λύσεις υψηλής τεχνολογίας του κορυφαίου μοντέλου της Mercedes-Benz με την αποκλειστικότητα και την παράδοση της Maybach. Τα 18 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο, σε σύγκριση με τη μεγάλη έκδοση της Mercedes-Benz S-Class, τα ωφελείται πλήρως το πίσω μέρος. Χάρη στα καθίσματα Executive του βασικού πακέτου και το πακέτο Chauffeur, το πίσω τμήμα μετατρέπεται σε ένα άνετο χώρο εργασίας ή ανάπαυσης. Συμπληρώνονται με αποκλειστικές λεπτομέρειες, όπως μεγάλες επιφάνειες ξύλινων διακοσμητικών στο πίσω μέρος των μπροστινών καθισμάτων και μεταξύ των δύο πίσω επιβατών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της MERCEDES

Mercedes-Maybach S 580 4MATICΤο εσωτερικό της Mercedes-Maybach S-Class βασίζεται πάνω στη νέα εσωτερική ταυτότητα σχεδιασμού της Mercedes-Benz S-Class. Το ταμπλό, η κεντρική κονσόλα και οι επιφάνειες στις πόρτες αποτελούν μια ενιαία γλυπτική μονάδα που φαίνεται να επιπλέει πάνω από ένα εκτεταμένο εσωτερικό τοπίο. Για τους εσωτερικούς χώρους, διατίθενται έως και πέντε οθόνες, με την κεντρική οθόνη OLED 12,8 ιντσών να προσφέρεται στον βασικό εξοπλισμό ως κέντρο ελέγχου υψηλής τεχνολογίας. Μια τρισδιάστατη οθόνη οδηγού 12,3 ιντσών με διατίθεται προαιρετικά. Η δεύτερη γενιά του ευφυούς συστήματος MBUX (Mercedes-Benz User Experience) κάνει το ντεμπούτο της στο μοντέλο. Το αποκλειστικό χαρακτηριστικό του MBUX είναι η δικτύωσή του με ένα ευρύ φάσμα συστημάτων του οχήματος και δεδομένων αισθητήρων. Οι οθόνες καθιστούν ακόμη πιο εύκολο τον έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος και της άνεσης ενώ προσφέρονται πολύ περισσότερες επιλογές για εξατομίκευση και διαισθητική λειτουργία.

Mercedes-Maybach S 580 4MATICΗ Mercedes-Maybach S-Class διατίθεται με δύο εκδόσεις κινητήρων. Την S 580 4MATIC  που τροφοδοτείται από έναν οκτακύλινδρο κινητήρα βενζίνης με ενσωματωμένο σύστημα εκκίνησης δεύτερης γενιάς (ISG) και ενσωματωμένο ηλεκτρικό σύστημα 48 βολτ. Η Mercedes-Maybach S 680 4MATIC  διαθέτει το γνωστό V12, για πρώτη φορά σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Η μετάδοση 9G-TRONIC αναπτύχθηκε περαιτέρω και προσαρμόστηκε για το σύστημα ISG που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για τις εκκινήσεις του αυτοκινήτου.

Mercedes-Maybach S 580 4MATICΣτη Mercedes-Maybach S-Class δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια των επιβατών στο πίσω μέρος. Κατά τη διάρκεια σοβαρών μετωπικών συγκρούσεων, ο καινοτόμος πίσω αερόσακος μπορεί να μειώσει σημαντικά τα φορτία που ασκούνται στα κεφάλια και τους λαιμούς σε επιβάτες που φέρουν ζώνη ασφαλείας. Στην καθημερινή οδήγηση, νέα και εκτεταμένα συστήματα υποβοήθησης ανακουφίζουν τον οδηγό από το άγχος, ανάλογα με τις περιστάσεις όπως προσαρμογή της ταχύτητας του οχήματος, τον έλεγχο της απόστασης, έλεγχο τιμονιού και την αλλαγή λωρίδας. Αυτό επιτρέπει στον οδηγό να παραμείνει σε εγρήγορση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να φτάσει στον προορισμό με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση.

Mercedes-Maybach S 580 4MATICΠαράλληλα, με το DRIVE PILOT, η υπό όρους αυτόνομη οδήγηση στη Mercedes-Benz αναμένεται να είναι διαθέσιμη από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 με το οποίο το αυτοκίνητο θα μπορεί, σε κατάλληλα τμήματα αυτοκινητοδρόμων και όπου η πυκνότητα κίνησης είναι υψηλή, να αναλάβει την οδήγηση, αρχικά έως μέχρι τα 60 χιλιόμετρα την ώρα.

group b audi quattro

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.