Η σχεδίαση της Alfa Romeo Tonale κατακτά και το βραβείο «autonis»

Ακόμα μια αναγνώριση για την Alfa Romeo Tonale, η οποία διακρίθηκε στα γνωστά βραβεία σχεδίασης, “autonis”. Περισσότεροι από 14.000 αναγνώστες του Γερμανικού περιοδικού “auto motor und sport”, ανέδειξαν το νέο SUV της Alfa Romeo δίνοντας του τη διάκριση “Best Design Innovation SUV 2022” αποσπώντας το 30,2% των ψήφων.

Η Alfa Romeo σε σταθερή βάση βρίσκεται στη λίστα των νικητών στα βραβεία σχεδίασης “autonis”, τα οποία πραγματοποιήθηκαν για 22η χρονιά φέτος, με τις Giulietta, MiTo, Giulia και Stelvio να έχουν διακριθεί στο παρελθόν. Η νέα βράβευση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά διακρίσεων που έχει λάβει η Tonale σε επίπεδο σχεδίασης, τόσο για το μοντέλο παραγωγής, όσο και για το πρωτότυπο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της ALFA ROMEO

Η νέα Tonale βρίσκεται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους της CiC Automasters. Πρόκειται για ένα δυναμικό C-SUV μοντέλο που ενσαρκώνει το αυθεντικό DNA της μάρκας σε κάθε επίπεδο και το οποίο έρχεται να αποτελέσει μια ξεχωριστή πρόταση στην αγορά. Με δυναμικό στιλ, απολαυστικό οδηγικό χαρακτήρα και καινοτόμα στοιχεία συνδεσιμότητας και εξηλεκτρισμένης κίνησης η νέα Tonale συνδυάζει τα παραδοσιακά στιλιστικά στοιχεία της Alfa Romeo, με έναν απολύτως σύγχρονο τρόπο.

Alfa Romeo Tonale - Cic Automasters - Alfa Romeo CyprusΣε παγκόσμια πρώτη, η Tonale, χρησιμοποιεί την τεχνολογία NFT (non-fungible token), η οποία αποτελεί μια πραγματική καινοτομία για την αυτοκινητοβιομηχανία. Η Alfa Romeo είναι ο πρώτος κατασκευαστής που συνδέει ένα αυτοκίνητο με το ψηφιακό πιστοποιητικό NFT. Η τεχνολογία βασίζεται στο πρότυπο “blockchain card” που παρέχει ένα απόλυτα εμπιστευτικό και χωρίς δυνατότητα αλλοίωσης ιστορικό των βασικών παραμέτρων στη ζωή ενός οχήματος. Με τη συγκατάθεση του χρήστη, το σύστημα NFT καταγράφει μια σειρά δεδομένων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εγγύηση ότι το όχημα έχει συντηρηθεί σωστά, στοιχείο που επιδρά ιδιαίτερα θετικά στη μεταπωλητική αξία του οχήματος.

H Tonale είναι διαθέσιμη με δύο επίπεδα εξηλεκτρισμένης κίνησης: Hybrid και Plug-in Hybrid. Με την Tonale για πρώτη φορά παρουσιάζεται ο νέος κινητήρας Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbo) των 160 ίππων, μια αποκλειστική για την Alfa Romeo επιλογή. Συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT της Alfa Romeo 7 σχέσεων και έναν ηλεκτροκινητήρα “P2” 48V, με απόδοση 15 kW και 55 Nm ροπής. Ο συγκεκριμένος ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει την κίνηση του αυτοκινήτου ακόμα και όταν ο θερμικός κινητήρας των 1,5 λίτρων είναι εκτός λειτουργίας.

Επίσης, διαθέσιμη στην Κυπριακή αγορά είναι και η έκδοση EDIZIONE SPECIALE. Πρόκειται για μια συλλεκτική έκδοση λανσαρίσματος της Tonale με ειδικά χαρακτηριστικά η οποία είναι διαθέσιμη σε πολύ περιορισμένο αριθμό μοντέλων.

top 10: Δέκα SUV μέχρι 20,000 στην Κύπρο

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.