Ηλεκτρικά αυτοκίνητα Κύπρος: Jaguar I-Pace

 Δείτε εδώ τις Τιμές/Eξοπλισμό του Jaguar I-Pace

Η ολοκαίνουρια I-Pace φέρει και επίσημα την εταιρεία στη νέα εποχή της αυτοκίνησης. Πρόκειται για ένα δυναμικό τύπου coupe SUV που ξεχωρίζει στο δρόμο. Είναι εφοδιασμένο με ηλεκτροκινητήρες σε κάθε άξονα με τη συνδυαστική τους απόδοση να φθάνει τους 400 ίππους και τα 696 Nm.

JAGUAR I-PACE CHAR PILAKOUTAS CYPRUSΤο τετρακίνητο μοντέλο της Jaguar, παρά τα 2.100 κιλά του, φτάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα. Πέραν των επιδόσεων, αυτό που εντυπωσιάζει είναι το ασύλληπτο του κράτημα κάτω από οποιεσδήποτε οδηγικές συνθήκες. Άλλο σημαντικό για τον υποψήφιο αγοραστή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι φυσικά η αυτονομία αλλά και η φόρτιση.

Jaguar I-PACE Global Drive, Portugal, 2018Στην περίπτωση αυτή το I-Pace μπορεί να διανύσει μέχρι και 470 χιλιόμετρα (WLTP), ενώ στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί ταχυφορτιστής συνεχούς ρεύματος ισχύος 100 kW, οι μπαταρίες φορτίζουν στο 80% της χωρητικότητας τους μέσα σε μόλις 40 λεπτά. Και αυτό χάρη στις μεγάλες μπαταρίες των 90 kWh. Μάλιστα, μόλις σε 15 λεπτά μπορούν να αποθηκεύσουν τόση ενέργεια που αρκεί προκειμένου να καλυφθούν 100 χιλιόμετρα. Σε οικιακό δίκτυο η φόρτιση διαρκεί, πάλι για το 80% της χωρητικότητας, δέκα ώρες, αντίθετα η συστοιχία των μπαταριών μπορεί να φορτιστεί στο 85% σε 1 ώρα και 25” σε φορτιστή 50kW.