Η ολοκληρωμένη ομπρέλα συστημάτων ασφάλειας του Renault Captur

Το Captur, το πρώτο compact SUV στην ιστορία της Renault,  είναι ένα μοντέλο που διαθέτει ένα καθόλα σύγχρονο σχεδιασμό, έξυπνη διαχείριση χώρων αλλά και πληθώρα τεχνολογικών στοιχείων άνεσης και ασφάλειας.

Renault CapturΌσον αφορά το τελευταίο, το Captur θεωρείται κορυφαίο στην κατηγορία του αφού διαθέτει μια πλήρες ομπρέλα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και όχι μόνο. Το «Renault EASY DRIVE» προσφέρει μια σειρά από τεχνολογίες ασφάλειας που οι περισσότερες αποτελούν και μέρος του βασικού εξοπλισμού του μοντέλου. Άλλωστε και η ψηλή βαθμολογία με τα πέντε αστέρια που πήρε από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας EuroNCAP αποδεικνύουν όλα τα πιο πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της RENAULT

Πέραν των βασικών συστημάτων ασφάλειας, το Renault Captur διαθέτει το ενεργό φρενάρισμα εκτάκτου ανάγκης (Active Emergency Brake) που διαθέτει λειτουργία αναγνώρισης ποδηλατών και πεζών ακόμα και το βράδυ. Σύστημα που προειδοποιεί τον οδηγό για επικίνδυνες καταστάσεις και έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει και τα φρένα σε περίπτωση που δεν υπάρξει η αντίδραση. Διαθέτει επίσης το σύστημα Traffic Sign Recognition with Speed Alert που ενημερώνει τον οδηγό για τα όρια ταχύτητας ενώ συνδυάζει τη λειτουργία ανάγνωσης των πινακίδων οδικής σήμανσης με τα δεδομένα του GPS για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια.

Renault CapturΤο Captur διαθέτει και το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης πορείας στον αυτοκινητόδρομο  (Lane Departure Warning System and Lane Keeping Assist) και προειδοποιεί τον οδηγό διορθώνοντας την πορεία του αυτοκινήτου σε περίπτωση που αυτό διασχίσει τη διαγράμμιση των ορίων μιας λωρίδας χωρίς προηγουμένως να έχει ενεργοποιηθεί το αντίστοιχο φλάς. Μαζί και η ειδοποίηση τυφλού σημείου (Blind Spot Warning) όπου με τη χρήση ραντάρ, καταγράφει την ταχύτητα και τη θέση των αυτοκινήτων που βρίσκονται στις τυφλές γωνίες του οδηγού.

Ακόμα μία καινοτομία στη γκάμα της Renault είναι και το σύστημα Rear Cross Traffic Alert, που προειδοποιεί τον οδηγό ότι πιθανόν να έρχεται όχημα από πίσω του, όταν αυτός βγαίνει με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης. Τέσσερις κάμερες 360ο καταγράφουν εικόνες περιφερειακά του αυτοκινήτου ενημερώνοντας τον οδηγό για τα εμπόδια που βρίσκονται γύρω από αυτό, με το σύστημα Easy Park Assist να διαθέτει αισθητήρες που καθοδηγούν αυτόματα τις κινήσεις του τιμονιού.

Το νέο Captur εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες της νέας πλατφόρμας CMF-B του Ομίλου της Renault και διαθέτει συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης όπως το Highway & Traffic Jam Companion. Ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης δεύτερου επιπέδου που βελτιώνει αισθητά το επίπεδο άνεσης στην οδήγηση. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο EDC, το σύστημα ελέγχει την ταχύτητα του αυτοκινήτου και διατηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα φροντίζοντας ταυτόχρονα να διατηρεί το αυτοκίνητο στο μέσον της επιλεγμένης λωρίδας κυκλοφορίας. Διαθέτει επίσης και το ενεργό (Adaptive) Cruise Control το οποίο διατηρεί αυτόματα μία ελάχιστη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο αυτοκίνητο. Τέλος η αυτόματη εναλλαγή φώτων  High Beam Assist) αλλάζει τη σκάλα των προβολέων ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας και φωτεινότητας του περιβάλλοντος.

Ο Όμιλος Πηλακούτα, αντιπρόσωποι των αυτοκινήτων Renault στην Κύπρο, προσφέρει τη βασική έκδοση του Renault Captur στην τιμή των €18,900, αυτόματο.

Οδηγούμε και σας παρουσιάζουμε το Compact SUV της #Renault ?

Δείτε το βίντεο παρακάτω!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.