Η Dacia σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων στην Ευρώπη το 2022

Η Dacia συνεχίζει με εντυπωσιακούς ρυθμούς την ανοδική της πορεία στην αγορά. Παρά τις παρατεταμένες προκλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η πανδημία, η έλλειψη ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και πολλά άλλα, η Dacia κατάφερε να διαθέσει 573.800 οχήματα κατά το 2022.

DACIA SANDERO DACIA CYPRUS CHAR PILAKOUTAS SUVΑριθμός που αντιπροσωπεύει αύξηση της τάξης του 6,8% σε σύγκριση με το 2021. Η μάρκα έφτασε επίσης σε σημαντικό ορόσημο κατά το 2022, καθώς πούλησε το αυτοκίνητο υπ’ αριθμό 8.000.000 από το 2004 που ξεκίνησε την πορεία της στην Ευρωπαϊκή αγορά. Η ισχυρή απόδοση της μάρκας επιβεβαιώνει τη συνάφεια της θέσης της να προσφέρει την καλύτερη σχέση τιμής / αγοράς (value for money), καθώς η νέα της γκάμα έχει αποδειχθεί δημοφιλής επιλογή μεταξύ των πελατών. Το 2022, η Dacia πέτυχε μερίδιο αγοράς ρεκόρ στην Ευρώπη με 7,6% των πωλήσεων, ενισχύοντας τη θέση της για δεύτερη συνεχή χρονιά (έχοντας διεκδικήσει μερίδιο 6,2% το 2021).

DACIA DUSTER DACIA CYPRUS CHAR PILAKOUTAS SUVΠιο συγκεκριμένα, στην Ευρώπη σημείωσε αύξηση κατά 15,4% παρά τη συρρίκνωση της αγοράς κατά 4%. Στη Γαλλία, τη μεγαλύτερη αγορά της μάρκας, καταγράφηκαν 130.800 πωλήσεις Dacia το 2022, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 4,5% σε σχέση με το 2021.Και εκεί η αγορά σημείωσε πτώση κατά 7,8%. Αυτή η επίδοση ώθησε το μερίδιο αγοράς της Dacia να αυξηθεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 8,6%, τοποθετώντας τη μάρκα στην τρίτη θέση στην αγορά για πρώτη φορά. Η Dacia αντιπροσώπευε το 15,8% των πωλήσεων σε πελάτες λιανικής (αύξηση 1,3 μονάδες), πράγμα που σημαίνει ότι ένας στους έξι πελάτες επέλεξε τη Dacia το 2022. Στη Γερμανία, μια αγορά που κυριαρχείται από οχήματα κατηγορίας C, η Dacia κατέγραψε τις ισχυρότερες επιδόσεις της μέχρι σήμερα, επιτυγχάνοντας αύξηση 50% στον όγκο πωλήσεων με 60.300 οχήματα, προσπερνώντας έτσι και ορισμένες εδραιωμένες μάρκες, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση στη λιανική αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της DACIA

Η Dacia κέρδισε επίσης μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ιταλία ενώ ένα ίδιο σενάριο είχε η μάρκα και σε άλλες σημαντικές αγορές της Ευρώπης όπως: στην Ισπανία με 37.800 πωλήσεις, στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου η Dacia υπερδιπλασίασε τον όγκο των πωλήσεών της με αύξηση 55%, στη Ρουμανία με αύξηση 2%,σε Πορτογαλία και Βέλγιο όπου βρέθηκε στην πρώτη θέση σε πωλήσεις σε πελάτες λιανικής και πολλές άλλες χώρες.

Τα αυτοκίνητα της Dacia πωλούνται σήμερα σε 44 χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Κύπρο. Τα μοντέλα της DACIA – Sandero, Sandero Stepway, Jogger και Duster βρίσκονται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε όλες τις πόλεις.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.