H νέα γενιά του BMW X1 βρίσκεται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα (ΤΙΜΕΣ)

 Δείτε εδώ τις Τιμές/Eξοπλισμό του BMW X1

Η αποκάλυψη της νέας BMW X1 στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η BMW X1 έκανε την εμφάνιση της στην παγκόσμια αγορά το 2009 και ήταν το πρώτο SAV (Sports Activity Vehicle) στην πολυτελή compact κατηγορία. Από τότε διατηρεί την πρώτη θέση σε πωλήσεις της κατηγορίας αυτής.

BMW X1 bmw cyprus char pilakoutas bmw petros soutzisΦέτος, το μοντέλο εισέρχεται στην τρίτη του γενιά με μία εντελώς νέα εμφάνιση, μεγαλύτερη ευρυχωρία και πληθώρα τεχνολογικών στοιχείων άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Το σημαντικότερο όμως είναι το ότι θα προσφέρεται για πρώτη φορά με ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της BMW

BMW X1 bmw cyprus char pilakoutas bmw petros soutzis

Σχεδιαστικά, η νέα έκδοση είναι ελαφρώς μεγαλύτερη σε διαστάσεις παρουσιάζοντας ένα πιο εκφραστικό χαρακτήρα και μια άκρως επιβλητική εμφάνιση. Το ίδιο και στο εσωτερικό όπου αποκτά ένα πιο μοντέρνο και ψηφιακό χαρακτήρα. Οι διάφορες παραλλαγές εξωτερικής σχεδίασης έρχονται να καλύψουν ιδιαίτερες προτιμήσεις, ενώ ο ελκυστικός βασικός εξοπλισμός και οι πολλές επιλογές προαιρετικού εξοπλισμού δεν αφήνουν καμία επιθυμία ανεκπλήρωτη.

Η νέα BMW X1 θα προσφέρεται για πρώτη φορά με τρεις τύπους συστημάτων κίνησης: θα διατίθεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με τεχνολογία Plug-in Hybrid (PHEV) ή ως αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία (BEV). Αρχικά, τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα με δύο κινητήρες βενζίνης και δύο κινητήρες πετρελαίου, ενώ οι xDrive23i και xDrive23d θα διαθέτουν τεχνολογία Mild Hybrid 48 Volt. Περί τα τέλη αυτής της χρονιάς θα προστεθούν στη γκάμα και οι Plug-in και ηλεκτρικές εκδόσεις του μοντέλου. Όλες οι εκδόσεις θα έχουν στο βασικό τους εξοπλισμό το  αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

BMW X1 bmw cyprus char pilakoutas bmw petros soutzisΣτο εσωτερικό, η υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων και η premium ατμόσφαιρα που συναντάται στην BMW iX1, συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ξεχωριστής οδηγικής εμπειρίας στο εσωτερικό του compact SAV. Τα κύρια χαρακτηριστικά στην επανασχεδίαση της καμπίνας είναι ο πιο λεπτός πίνακας οργάνων, η BMW Curved Display, το “αιωρούμενο” υποβραχιόνιο με ενσωματωμένο πάνελ ελέγχου και η επιφάνεια του smartphone με έμμεσο φωτισμό στο εμπρός μέρος της κεντρικής κονσόλας.

BMW X1 bmw cyprus char pilakoutas bmw petros soutzisΟ πίσω χώρος της νέας BMW X1 περιλαμβάνει τρία καθίσματα πλήρους μεγέθους που προσφέρουν σημαντικά βελτιωμένη άνεση. Οι διαιρούμενες σε ποσοστό 40 : 20 : 40 πλάτες των πίσω καθισμάτων μπορούν να αναδιπλώνονται ή να ρυθμίζονται σε διαφορετική γωνία για αύξηση της χωρητικότητας του χώρου αποσκευών. Η ρύθμιση κατά τον διαμήκη άξονα των πίσω καθισμάτων που διατίθεται προαιρετικά μόνο για μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, παρέχει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών μπορεί να αυξηθεί από 540 σε 1.600 λίτρα το μέγιστο. Ο κοτσαδόρος ρυμούλκησης που διατίθεται προαιρετικά με τη νέα BMW X1, λειτουργεί τώρα ηλεκτρικά με το πάτημα ενός κουμπιού.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.