Με δύο ενδιαφέρον μοντέλα παρουσιάστηκε το εργοστάσιο της BMW στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Πρόκειται για τη BMW Concept M8 Gran Coupe που παρουσιάζει τη νέα εκδοχή της πολυτέλειας για τη μάρκα BMW αλλά και τη δεύτερη γενιά της καθόλα επιτυχημένης Χ4.

BMW Concept M8 Gran Coupe
Η BMW Concept M8 Gran Coupe είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό, πολυτελές σπορ αυτοκίνητο με τέσσερις πόρτες. Συμβολίζει μία νέα, και μοναδική αντίληψη αφού καταφέρνει και συνδυάζει τις βασικές αξίες της BMW M με την κομψότητα και την πολυτέλεια. Με αυτό το αυτοκίνητο η BMW θέλει να προσεγγίσει ανθρώπους που αναζητούν κάτι ξεχωριστό και να αποστασιοποιηθούν από τα συμβατικά αυτοκίνητα.
Μπροστά ξεχωρίζει η χαμηλή και φαρδιά μάσκα αλλά και οι μυώδεις επιφάνειες και οι καμπύλες του καπό. Παράλληλα, οι μεγάλοι αεραγωγοί είναι από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα και καθοδηγούν τον αέρα ανάλογα με τις ανάγκες. Πίσω οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης Μ και ο εντυπωσιακός διαχύτης διαμορφώνουν μία συναρπαστική συνολική εμφάνιση.

BMW X4
Η BMW αποκάλυψε στη Γενεύη τη δεύτερη γενιά της X4.Το πρώτο Sports Activity Coupe στην premium μεσαία κατηγορία, που έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τις 200.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο, διαθέτει πλέον μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση με πριν, αλλά κυρίως, μια ακόμη πιο εντυπωσιακή εμφάνιση. Η νέα BMW X4 είναι μακρύτερη κατά 81 χλστ. σε σχέση με την προηγούμενη και πιο πλατιά κατά 37 χλστ., ενώ μακρύτερο κατά 54 χλστ. είναι και το μεταξόνιο. Το ύψος έχει μεν διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, όμως η BMW ανακοινώνει ότι έχει μειώσει συνολικά το κέντρο βάρος για πιο σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά. Στο ίδιο μήκος κύματος, η γερμανική εταιρεία έχει κάνει χρήση περισσότερων ελαφριών υλικών (αλουμίνιο) στην κατασκευή του αυτοκινήτου, μειώνοντας συνολικά το βάρος έως και κατά 50 κιλά σε σχέση με πριν, ενώ φρόντισε ώστε να προσφέρει στο νέο της Crossover-Coupe την ιδανική αναλογία βάρους (50:50) μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα. Πολύ δουλειά έχει γίνει και στο πεδίο της αεροδυναμικής, ώστε να μειωθεί περαιτέρω ο σχετικός συντελεστής στο cd: 0.30.
Σχεδιαστικά, διατηρεί την ταυτότητα της μάρκας με πολλές ομοιότητες από τη μεγαλύτερη BMW X3. Διαθέτει ένα premium εσωτερικό με προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού και σύγχρονες λειτουργίες BMW ConnectedDrive. To μοντέλο αναμένεται στην Κύπρο το καλοκαίρι.

BMW i8 Roadster
Πρώτη εκθεσιακή πρεμιέρα στην Ευρώπη και για το νέο BMW i8 Roadster Το πρωτοποριακό και πιο επιτυχημένο παγκοσμίως plug-in υβριδικό, σπορ μοντέλο προσφέρει μια απολαυστική οδηγική εμπειρία με την οροφή ανοιχτή. Διαθέτει μια εκπληκτική κατανάλωση μικτού κύκλου μόλις 1,9 λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα και μόλις 42 g/km εκπομπές CO2. Το BMW i8 Roadster έχει ένα ειδικό σετάρισμα ανάρτησης, πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, ένα ηλεκτρικό soft-top ενώ η εξελιγμένη τεχνολογία BMW eDrive προσφέρει αναβαθμισμένη δυναμική συμπεριφορά και ακόμα πιο συναρπαστική εμπειρία ηλεκτροκίνησης.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.