Τι έγινε στο περσινό Λάρνακα Ακρόπολις Ράλι

Με το φετινό ράλι Φοινικούδων 2022 να βρίσκεται προ των πυλών, ας ρίξουμε μια ματιά τι έγινε στην περσινή διοργάνωση του Σωματείου της Λάρνακας.

Λάρνακα Ακρόπολις Ράλι 2021Στο Λάρνακα Ακρόπολις Ράλι (όπως ήταν πέρυσι η ονομασία του Ράλι της Λάρνακας) δήλωσαν συμμετοχή 50 συνολικά πληρώματα που είχαν να αντιμετωπίσουν εννέα ειδικές διαδρομές, δυο επαναλαμβανόμενες και μια υπερειδική το Σάββατο αλλά και δύο επαναλαμβανόμενες την Κυριακή.

1οι Τσουλόφτας-Ηλία tsouloftas iliaΤο πλήρωμα του Volkswagen Polo GTI R5 Τσουλόφτας-Ηλία επικράτησε στις τέσσερις χωμάτινες ειδικές της πρώτης μέρας πλην της υπερειδικής διαδρομής αποκτώντας πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους. Την Κυριακή συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό κερδίζοντας και τις τέσσερις ειδικές της μέρας. Με αυτό τον τρόπο επισφράγισαν τη μεγαλειώδη εμφάνιση τους με μία εμφαντική νίκη.

2οι Γαλαταριότης-ΙωάννουΟι Γαλαταριώτης-Ιωάννου, επίσης με Volkswagen Polo GTI R5, προσπάθησαν να μπουν δυναμικά στον αγώνα αλλά ένα σκασμένο ελαστικό στις ειδικές της πρώτης μέρας τους στοίχισε 30 περίπου δευτερόλεπτα. Προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να επικρατήσουν στην υπέρειδική διαδρομή και στο τέλος συμβιβάστηκαν με τη δεύτερη θέση γενικής.

kwstas zinonos fanos christofiΟι Ζήνωνος-Χριστοφή με Psaltis Autoparts Citroen DS3 R5 κατάφεραν να ξορκίσουν το κακό ξεκίνημα της φετινής σεζόν κατακτώντας το τρίτο σκαλοπάτι μετά από μια εξαιρετική απόδοση. Στην τέταρτη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία R5 ολοκλήρωσαν οι Γιάγκου-Χρυσοστόμου με Psaltis Autoparts Hyundai i20 R5.

4οι Γιάγκου-Χρυσοστόμου yiangou chrysostomouΣτην πέμπτη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RC2 τερμάτισαν οι Παντελή-Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO10) και στην 6η θέση γενικής και δεύτεροι στην κατηγορία RC2 πλασαρίστηκαν οι Δημοσθένους-Σιάλος με Psaltis Autoparts / Exide Mitsubishi Lancer EVO10, Στην 7η θέση και τρίτοι στην κατηγορία RC2  τερμάτισαν οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου με το Psaltis Autoparts / KYB Mitsubishi Lancer EVO9 και στην 8η θέση οι Αντωνίου-Πιερή με το Psaltis Autoparts / ENEOS Mitsubishi Lancer EVO10 R4. Οι Σταύρου-Χριστοφή τερμάτισαν 9οι γενικής ενώ παράλληλα ήταν πρώτοι στην κατηγορία RCS2.  Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σάββα-Παπαντρέου με Ferodo Mitsubishi Lancer EVO9.

1οι 2WD Μανώλη-ΕυριπίδουΣτην δικίνητη κατηγορία οι Μανώλη και Τελεβάντος ήταν οι δυο οδηγοί που διεκδίκησαν τη νίκη. Μετά από δυνατές μάχες στην πρώτη θέση τερμάτισαν οι Μανώλη-Ευριπίδου με το Psaltis Autoparts / Exide Honda Civic EP3, δεύτερη θέση για τους Τελεβάντο-Στάυρου με Peugeot 208 R2 και το βάθρο συμπλήρωσαν οι Παναγιώτης και Αντρέας Ξενοφώντος με Honda Civic Type R R3.  Στην κατηγορία RCS1 πρώτη θέση για του Χριστοδούλου-Καλλή με το Exide Honda Civic. Στην κατηγορία των αρχαρίων επικράτησαν οι Χρίστος Σκορδής και Πρόδρομος Χρυσάνθου με Ford Fiesta.

Τσουλόφτας-ΗλίαΑπό τα 50 πληρώματα που πήραν εκκίνηση το Σάββατο κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα τα 38.ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ PALM TREES RALLY SPONSORS

QUIZ: Πόσο ξέρεις από Ράλι Κύπρος;

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK