Πρεμιέρα για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αγώνων ταχύτητας 2023

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ by Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil: Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου ανοίγει η αυλαία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αγώνων Ταχύτητας με την διεξαγωγή του Ανώγυρα Rally Sprint. Διοργανωτής είναι η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού με τον αγώνα να τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

stavros antwniou Σταύρος Αντωνίου psaltis autoparts eneos motor oilΕνθαρρυντικά αρχίζει η νέα σεζόν καθώς στον πρώτο αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 37 οδηγοί. Αναμφίβολα η διεκδίκηση της νίκης στην γενική κατάταξη είναι αυτή που μαγνητίζει τα βλέμματα όμως και οι υπόλοιπες κατηγορίες λόγω της ποιοτικής παρουσίας οδηγών αναμένετε να χαρίσει δυνατές μάχες με τον νικητή να κρίνεται στις λεπτομέρειες και στα κλάσματα του δευτερολέπτου.

demetris parellis Δημήτρης Παρέλης psaltis autoparts eneos motor oilΜε φόρα από τον περσινό τελευταίο αγώνα ξεκινά την υπεράσπιση του τίτλου ο περσινός πρωταθλητής Γιάννος Ιωαννίδης ο οποίος θα τρέξει με το Mitsubishi Lancer EVO VII.  Κυριότερος του αντίπαλος είναι ο περσινός συνδιεκδικητής του πρωταθλήματος Ευαγόρας Κούλουρος, επίσης με Mitsubishi Lancer (Evo III).

Φαβορί για επικράτηση στην κατηγορία RC 2 είναι ο Σταύρος Αντωνίου με Mitsubishi Lancer Evo X R4 και απέναντι του βρει τον Λάμπρο Ιωαννίδη, και τους Νικολάου/Ζάκου. Στην κατηγορία RC S2 δεν υπάρχει φαβορί αφού οι Πέτρος Πέτρου, Μάριος Παύλου, Δημήτρης Πιερή και Σταύρος Υπερμάχου έχουν σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες επικράτησης.

Στην δικίνητη κατηγορία, οι αδερφοί Παναγιώτης και ’Άγγελος Ξενοφώντος και Αγαθοκλέους/ Ζάκου αναμένεται να κυνηγήσουν την νίκη. Φαβορί στην RCS1 είναι ο Μιχάλης Σοφοκλέους, όμως στην πρεμιέρα αναμένεται να έχει σκληρό ανταγωνισμό από τους Σωκράτη Παπαναστασίου, Νικόλα Νικολαΐδη και Παναγιώτη Μέσσιου. Στην κατηγορία RCS3 θα αγωνιστούν ο Δημήτρης Παρέλλης και Νικόλας Καντάρας ενώ ακόμη ένα σημαντικό κομμάτι του αγώνα είναι τα 7 speed cars τα οποία αναμένετε να προσφέρουν θέαμα στους θεατές κυνηγώντας και την έκπληξη, όπως είδαμε πριν από δύο χρόνια με τον Νίκο Θωμά ο οποίος έχασε τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα.

YIANNOS IWANNIDES Γιάννος Ιωαννίδης psaltis autoparts eneos motor oilΟ αγώνας ξεκινάει στις 9:45 με την αναγνωριστική διαδρομή, στις 10:00 θα γίνει το δοκιμαστικό πέρασμα και στις 10:30 θα ξεκινήσουν τα δύο επίσημα περάσματα. Η ολοκλήρωση του αγώνα είναι στις 15:00 και οι απονομές στις 16:30 στο Anagyris Park & Restaurant .

Κύριος Χορηγός του αγώνα και ολόκληρου του πρωταθλήματος είναι η εταιρεία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες Exide και την Comline Auto Parts.

top 10: Δέκα SUV μέχρι 20,000 στην Κύπρο

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK