«1st  Limassol Anti-Cancer Classic Regularity Challenge»

Η Λέσχη Ιστορικών & Κλασικών Οχημάτων Κύπρου και το Μουσείο Ιστορικού & Κλασικού Αυτοκινήτου σε συνεργασία με την  Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού και τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, διοργανώνουν, την  Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020, τον  αγώνα ακριβείας «1st Limassol Anti-Cancer Classic Regularity Challenge» για κλασικά αυτοκίνητα (άνω των 25 ετών),στη Λεμεσό. Ο αγώνας θα έχει φιλανθρωπικό χαραχτήρα και όλα τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν προς ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

1st  Limassol Anti-Cancer Classic Regularity ChallengeΤο πρώτο όχημα θα εκκινήσει   στις 10:00π.μ  από το κέντρο της παλαιάς πόλης της Λεμεσού. Κάθε αυτοκίνητο θα εκκινεί με ένα λεπτό διαφορά από το προηγούμενο. Οι διαγωνιζόμενοι θα διανύσουν μια απόσταση  περίπου 25-30χιλιομέτρων μέσα στο κέντρο της πόλης, περνώντας από διάφορα σημεία αναφοράς  όπως  η Μαρίνα της Λεμεσού, ο Μόλος, το παλαιό Λιμάνι, η πλατεία Σαριπόλου και Δημοτικής Αγοράς, η  Δημοτική Βιβλιοθήκη , o πεζόδρομος Αγίου Ανδρέου, ο υδατόπυργος (ντεπόζιτο) της Λεμεσού, ζωολογικός κήπος κτλ.

Στην πλατεία  Δημοτικής Αγοράς θα γίνει στάση για καφέ και σνακ. Στο χώρο  στάθμευσης του Εναέριου,  θα υπάρχει ειδική δοκιμασία ακρίβειας(regularity driving test) για την οποία θα δοθούν ειδικές οδηγίες  στους διαγωνιζομένους.

1st  Limassol Anti-Cancer Classic Regularity ChallengeΚατά τον τερματισμό της εκδήλωσης θα προσφερθεί σε όλους τους διαγωνιζομένους δωρεάν πίτσα με ένα ποτό από το εστιατόριο The Modern Kitchen. Στο ίδιο σημείο θα γίνει και η απονομή βραβείων και αναμνηστικών στους συμμετέχοντες ενώ τα αυτοκίνητα θα παραμείνουν σταθμευμένα δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Η διαδρομή αναμένεται να διαρκέσει περίπου 3 ώρες.

1st  Limassol Anti-Cancer Classic Regularity ChallengeΧρόνοι και σημεία διέλευσης

Η ταχύτητα των αυτοκινήτων θα είναι περίπου 15-20 km/h και θα υπάρχουν σημεία ελέγχου σε προκαθορισμένα σημεία (controls) όπου το κάθε όχημα θα χρονομετρείται και θα του δίνονται οδηγίες για τον επόμενο σταθμό διέλευσης (η διαδρομή δεν θα είναι γνωστή στους συμμετέχοντες από πριν)

Όροι συμμετοχής

Στον αγώνα θα λάβουν μέρος μόνο 50 κλασικά  οχήματα (άνω των 25 ετών). Η αυθεντικότητα και η γνησιότητα των  αυτοκινήτων, καθώς και η εμφάνιση τους θα αποτελέσουν κριτήριο για την επιλογή των συμμετεχόντων. Γι αυτό και οι διαγωνιζόμενοι κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής τους θα πρέπει προσκομίσουν  δύο φωτογραφίες του  οχήματος  τους, από το εσωτερικό και το εξωτερικό του. Η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά μέσω email. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ΜΟΝΟΝ υπογεγραμμένες από τους συμμετέχοντες.

Εισφορές και χορηγοί

Λόγω του φιλανθρωπικού χαραχτήρα της εκδήλωσης

  • Θα γίνονται δεκτές εισφορές από διαγωνιζόμενους και μη
  • Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να βρουν οι ίδιοι χορηγούς οι οποίοι θα διαφημίζονται στα αυτοκίνητα τους.

Με εισφορά 300€ ο κάθε χορηγός μπορεί να προβάλει την εταιρεία ή τα προϊόντα του σε ένα διαγωνιζόμενο όχημα στις 4 πλευρές, με αυτοκόλλητα που θα φέρουν το λογότυπό του(sizes 50cm x 15cm  ή 21cm x 30cm). Με εισφορά 500€ ο  κάθε χορηγός μπορεί να προβληθεί σε δύο αυτοκίνητα.

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από τις 12 Οκτωβρίου μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του 2020. Τα αυτοκίνητα που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να είναι ασφαλισμένα, να έχουν υποβληθεί σε ΜΟΤ και να έχουν πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας.

Το παράβολο συμμετοχής είναι 40 € για διμελές πλήρωμα ενώ κάθε επιπλέον άτομο θα χρεώνεται 10€.  Το παράβολο που θα καταβάλουν οι συμμετέχοντες ΔΕΝ περιλαμβάνει την προβολή τους με διαφημιστικά αυτοκόλλητα πάνω στα διαγωνιζόμενα οχήματα

Ο αγώνας δεν περιλαμβάνεται στο  πρωτάθλημα Κλασικών Οχημάτων  της Λ.Ι.Κ.Ο.Κ για το 2020.

Λίγα λόγια για τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και την προσφορά της  Λ.Ι.Κ.Ο.Κ

Η Λέσχη Ιστορικών και Κλασικών Οχημάτων Κύπρου (Λ.Ι.Κ.Ο.Κ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που μεταξύ άλλων,  κάθε χρόνο διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες με τα έσοδα να διατίθενται καθαρά  για φιλανθρωπικό σκοπό.  Στο πλαίσιο αυτής της φιλανθρωπικής  της προσφοράς, φέτος η Λ.Ι.Κ.ΟΚ., τα καθαρά  έσοδα που θα συγκεντρωθούν από 1st Limassol Anti-Cancer Classic Regularity Challenge» θα τα  προσφέρει στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου , αποδεικνύοντας έμπρακτα την  διάθεση για προσφορά στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο.

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, που στόχο έχει να παρέχει στους καρκινοπαθείς , ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, να στηρίζει τις οικογένειες και τους φροντιστές τους αλλά και να ενημερώνει το ευρύ κοινό σε θέματα που αφορούν την πρόληψη, τη διάγνωση τη θεραπεία και την ανακούφιση από τον καρκίνο. Όλες οι υπηρεσίες που  προσφέρονται (ενδονοσοκομειακή και ημερήσια νοσηλεία, κατ΄οίκον νοσηλευτική φροντίδα, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη, φυσιοθεραπεία, αρωματοθεραπεία και καθημερινή μεταφορά ασθενών απ’ όλες τις πόλεις στα Ογκολογικά κέντρα στη Λευκωσία και Λεμεσό) προσφέρονται δωρεάν σε χιλιάδες ασθενείς με καρκίνο σε όλη την Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες , εγγραφές και εισφορές καλέστε στο  7000 9000 ή στο email [email protected]

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.