Psaltis/ENEOS Drift:

Διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιουνίου στην πίστα Achna SpeedWay, ο τρίτος αγώνας του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Drift Psaltis/ENEOS της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Με την αφρόκρεμα του Κυπριακού Drift να δηλώνει παρών στον πιο γρήγορο αγώνα της χρονιάς, το πρωτάθλημα εξελίσσεται στο πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων χρόνων, καθώς μετρούμε δύο διαφορετικούς νικητές σε Pro και Semi Pro.

Ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Χριστοφόρου είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί, δεύτερος στη βαθμολογία και διψασμένος για να φτάσει στην πρώτη του νίκη σε αγώνα μετά από αρκετό καιρό. Οι δύο νικητές των δύο προηγούμενων αγώνων, Νικόλας Νικόλα “Πατάκ” και Πάμπος Χαραλάμπους “Tali” είναι σε δαιμονιώδη φόρμα και θα επιδιώξουν να ζευγαρώσουν τις νίκες τους, ο πρώτος για να παραμείνει επικεφαλής  στη βαθμολογία και ο δεύτερος για να μπει με αξιώσεις στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να μην αναφερθούμε και σε οδηγούς όπως τον Δώρο Φραντζέσκου, Κυριάκο Μάριου “Τσόδα”, Πάμπο “Fast Family” Τσουρή και Σέργιο Γρηγορίου οι οποίο έχουν και αυτοί ίσες πιθανότητες με τους προαναφερθέντες οδηγούς για την νίκη.

Στην κατηγορία Semi Pro, δεν υπάρχει ουσιαστικό φαβορί για την νίκη αφού όλοι οι οδηγοί έχουν αναβαθμίσει τα αγωνιστικά τους και έχουν βελτιωθεί αφάνταστα και σαν οδηγοί. Ο Σάββας Συμιανός είναι ο οδηγός που προηγείται με 248 βαθμούς έναντι 238 του περσινού πρωταθλητή Πόλυ Κωνσταντίνου, ενώ στους 230 είναι ο Βασίλης Χριστοφόρου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι τιμήσουν με την παρουσία τους τον αγώνα θα απολαύσουν θέαμα πολύ ψηλού επιπέδου, ένα θέαμα που μόνο το Power Drift Club μπορεί να προσφέρει.

Αυτή τη φορά η διαδρομή του αγώνα είναι άγνωστη σε όλους καθώς χρησιμοποιείται για πρώτη φορά. Έχει μοναδικό σχεδιασμό ακολουθώντας αντίθετη φορά από αυτή της πίστας στην μεγάλη ευθεία, με τα αγωνιστικά στο τέλος της να είναι με 5η και 6η ταχύτητα. Στη συνέχεια μπαίνουν σε παρατεταμένη αριστερή στροφή με τους οδηγούς να αναγκάζονται με πολλά χιλιόμετρα να κάνουν μεταφορά βάρους για τη γρήγορη δεξιά που ακολουθεί. Αμέσως μετά ακολουθεί ακόμα μια μεταφορά βάρους για τη γρήγορη αριστερή ενώ η διαδρομή ολοκληρώνετε με παρατεταμένη δεξιά στροφή. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός συνεχίζει να ακολουθεί την φιλοσοφία των κριτών του αγώνα που δεν είναι άλλος από τις ανοικτές στροφές, την μεγάλη ταχύτητα και τα ακραία “Clip Points”. Ο βαθμός δυσκολίας αυξάνετε και οι οδηγοί θα πρέπει να προσαρμοστούν σε ταχύτητες και διαδρομή που πρώτη φορά συναντούν επί Κυπριακού εδάφους.

Το πρόγραμμα του αγώνα θα ξεκινήσει με περάσματα προθέρμανσης από όλους του διαγωνιζόμενους οδηγούς και θα ακολουθήσουν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα.

 

 

 

 

 

 

 

Μετά το ολιγόλεπτο διάλειμμα για να βγουν τα ζευγάρια των  διπλών περασμάτων, η δράση κορυφώνεται με το θεαματικότερο κομμάτι του αγώνα, τις διπλές μονομαχίες.

Σε μια νέα τοποθεσία που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ μέχρι σήμερα και με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο, ο αγώνας κρίνετε αμφίρροπος και χωρίς προγνωστικά. Την Κυριακή 9 Ιουνίου και ώρα 10 π.μ στην πίστα Achna Speedway ο τρίτος αγώνας της χρονιάς του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift αναμένετε συναρπαστικότερος από ποτέ.

Χορηγός του αγώνα, καθώς και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift, είναι η εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.

 

ΤΕΛΟΣ

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.