PORSCHE MOBIL 1 SUPERCUP – 6ος γύρος Ουγγαρία

Porsche Mobil 1 Supercup, Budapest 2019Ακόμα ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα από τον Ευτύχιο Έλληνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Porsche Mobil1 Supercup. Αυτή τη φορά στον αγώνα της Ουγγαρίας όπου ο Κύπριος πρωταθλητής πήρε την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου όπου σημείωσε τον καλύτερο χρόνο. Όμως, οι αγωνοδίκες ακύρωσαν τον χρόνο του αφού μόλις μερικά μέτρα πριν το τέρμα, σηκώθηκε η κίτρινη σημαία για περιστατικό μέσα στην πίστα! Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Έλληνας έμεινε στην τέταρτη θέση. Θέση που κράτησε και στον αγώνα μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας.

Porsche Mobil 1 Supercup, Budapest 2019Το ενδιαφέρον για τον τίτλο παραμένει αμείωτο στο θεσμό του Porsche Mobil 1 Supercup. Μετά και τη νίκη του Michael Ammermüller (BWT Lechner Racing) στον έκτο αγώνα της χρονιάς μείωσε τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Julien Andlauer (F/BWT Lechner Racing) στον ένα βαθμό.
Με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 24 βαθμούς κελσίου, ο αγώνας ξεκίνησε δυνατά πριν βγει σχετικά γρήγορα το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, με τον Andlauer να αναγκάζεται να αμυνθεί αμέσως ενάντια στον Ammermüller. Στον έβδομο γύρο ο Ammermüller πέρασε επικεφαλής καταφέρνοντας να ανοίξει απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους. Τελικά τερμάτισε με μια διαφορά της τάξης των 2.961 δευτερολέπτων από τον Andlauer.

Μετά το τέλος του αγώνα ο νικητής δήλωσε: «Αρχικά, εγώ και ο Julien είχαμε την ίδια ταχύτητα. Μετά από κάποια λάθη του όμως κατάφερα να βρεθώ στην πρωτοπορία. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μπορώ να χαρίσω την σημερινή μας στο αφεντικό μας, Walter Lechner, που γιορτάζει τα 70α του γενέθλια». Τρίτος πίσω από τους δυο οδηγούς της Lechner, τερμάτισε ο Larry ten Voorde (NL/MRS GT-Racing) δηλώνοντας ότι προσπάθησε πολύ να κρατήσει τον Tio πίσω του. «Ένοιωθα την πίεση συνεχώς και σε έτσι περιπτώσεις δεν μπορείς ούτε να χαλαρώσεις, ούτε να χάσεις την ψυχραιμία και τον ρυθμό σου. Ευτυχώς τα κατάφερα στο τέλος» δήλωσε ο ten Voorde. Παράλληλα, Έλληνας κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Florian Latorre με τη διαφορά τους στο τέλος να είναι μόλις 0.458 του δευτερολέπτου.

Porsche Mobil 1 Supercup, Budapest 2019
Μετά από έξι αγώνες, ο Andlauer παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος με 85 βαθμούς έναντι 84 του Ammermüller. Ο Ten Voorde είναι τρίτος με 62 βαθμούς ενώ με την τέταρτη του θέση, ο Έλληνας, ανέβηκε στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος.

Το πρωτάθλημα Porsche Mobil 1 Supercup θα περάσει τώρα σε ένα καλοκαιρινό διάλειμμα τεσσάρων εβδομάδων, πριν ταξιδέψει στο Spa του Βελγίου για τον έβδομο γύρο στις 30 Αυγούστου με 1η Σεπτεμβρίου.

Αποτελέσματα:

1. Michael Ammermüller (D/BWT Lechner Racing)
2. Julien Andlauer (F/BWT Lechner Racing)
3. Larry ten Voorde (NL/MRS GT-Racing)
4. Tio Ellinas (CY/Momo Megatron Lechner Racing)
5. Dylan Pereira (L/Momo Megatron Lechner Racing)
6. Florian Latorre (F/Fach Auto Tech)
7. Gianmarco Quaresmini (I/Dinamic Motorsport)
8. Ayhancan Güven (TR/martinet by ALMÉRAS)
9. Joey Mawson (AUS/Team Australia)
10. Al Faisal Al Zubair (OM/Lechner Racing Middle East)

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.