ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RALLYCROSS – 9ος γύρος: ΛΕΤΤΟΝΙΑ

Πρώτος παρέμεινε ο Timmy Hansen στο πρωτάθλημα οδηγών του εξαιρετικού, φέτος, πρωταθλήματος FIA World Rallycross. Ένας θεσμός που στηρίζει το Monster Energy. Μετά και τα αποτελέσματα στον προτελευταίο αγώνα στη Λεττονία, ο τίτλος θα κριθεί στο φινάλε που θα γίνει στο Cape Town της Νοτίου Αφρικής το Σαββατοκύριακο 9-10 Νοεμβρίου.

Η νίκη του Timmy Hansen στην Λετονία ήταν η τέταρτη του στην φετινή σεζόν, σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο είχαμε έξι διαφορετικούς νικητές σε εννέα γύρους.  Ο Σουηδός βρίσκεται τώρα στην κορυφή με 187 βαθμούς, έναν μόλις μπροστά από τον Νορβηγό Andreas Bakkerud, ο οποίος ήταν πρώτος με δυο βαθμούς πριν το ξεκίνημα του προτελευταίου γύρου. Ο Bakkerud τερμάτισε τρίτος στην Λετονία , πίσω από τον δεύτερο Niclas Gronholm. Ο αδελφός του Timmy, Kevin Hansen, που τερμάτισε τέταρτος, παραμένει τρίτος στο πρωτάθλημα με 179 βαθμούς.

RALLYCROSS 9th RD LATVIA -1
Δεν ήταν όμως όλα ρόδινα για τον Timmy Hansen στον δρόμο του για τον τελικό πέφτοντας μέχρι και την 15η θέση μετά από το Q1. Η απάντηση του όμως ήρθε στο Q3, ενώ ήταν ασταμάτητος στον ημιτελικό. «Στο μυαλό μου ήταν η μάχη του τίτλου, έτσι ήθελα να τα πάω καλά. Ολόκληρη η ομάδα ήταν δυσαρεστημένη με την εμφάνιση του Σαββάτου, έτσι έπρεπε να βάλω τα πράγματα κάτω και να συγκεντρωθώ την Κυριακή. Η νίκη σήμερα βγήκε από την καρδιά μου. Το θέλαμε όλοι, και το καταφέραμε μαζί. Βάζουμε πλώρη για το Cape Town. Ελπίζω να έχουμε και οι τρείς μας, εγώ, ο Andreas, και ο Kevin, ένα καθαρό σαββατοκύριακο και ας κερδίσει ο καλύτερος» δήλωσε ο Timmy μετά από την νίκη του.

Ο Bakkerud, που ξεκίνησε τον τελικό από την pole position, δεν είχε την ταχύτητα να μείνει κοντά στον Hansen στον τελικό μετά που ο Σουηδός έστριψε το Peugeot 208 τηςTeam Hansen MJP πρώτος μετά την πρώτη στροφή.  «Δοκίμασα τα πάντα κυνηγώντας τον Niclas και τον Timmy από την τρίτη θέση αλλά το να οδηγείς στο όριο συνέχεια, φέρνει μαζί του και λάθη. Πήγα ανοιχτά στην στροφή οχτώ, έπιασα λάθος το άλμα και έτσι η ευκαιρία μου χάθηκε. Μπράβο στον Timmy, έκανε φοβερή επιστροφή μετά από τα κακά του αποτελέσματα στα προκριματικά. Ο κόσμος σίγουρα θα περάσει τέλεια στο Cape Town, με την μάχη του τίτλου να πηγαίνει μέχρι την καρό σημαία» δήλωσε ο Νορβηγός.

RALLYCROSS 9th RD LATVIA -1Ο Φιλανδός Gronholm ένοιωσε πως είχε ταχύτητα να πιέσει για την νίκη στον τελικό, αλλά η βροχή του έβαλε δύσκολα: «Στον δεύτερο γύρο ένοιωσα πως θα μπορούσα να πιέσω για την νίκη αλλά ξεκίνησα να πιέζω περισσότερο από ότι πρέπει και μου κόστισε στο τέλος μετά από μικρά λάθη» είπε ο Niclas.
Όλα πλέον θα κριθούν στο Killarney International Raceway στο Cape Town, όπου ένας από τους τρεις οδηγούς, Timmy Hansen, Andreas Bakkerud και Kevin Hansen θα στεφθεί πρωταθλητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος RallyCross της FIA, το σαββατοκύριακο 9-10 Νοεμβρίου.

Βαθμολογία

Οδηγών
1 Timmy Hansen         187
2 Andreas Bakkerud    186
3 Kevin Hansen          179
4 Niclas Grönholm       157
5 Jānis Baumanis        126

Ομάδων
1 Peugeot Team Hansen MJP              366
2 Hyundai GRX Taneco Team              318
3 Audi Monster Energy RX Cartel         299
4 GCK Kompetition                             171
5 Ford Stard                                       89

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.