Σάββατο μεσημέρι – Ειδικές διαδρομές 1-3      SIMOS GALATARIOTIS

Πρώτο κυπριακό πλήρωμα οι Γαλαταριώτης – Ιωάννου

Ο πολυπρωταθλητής Μέσης Ανατολής Nasser Al-Attiyah στο τιμόνι ενός Volkswagen Polo R5 προηγείται του Ράλι Κύπρος μετά το πέρας των πρώτων τριών ειδικών διαδρομών ενώ πίσω του με μια διαφορά 26 δευτερολέπτων βρίσκεται ο πρωταθλητής Ευρώπης Alexey Lukyanuk με Citroen C3 R5 . O οδηγός από την Ρωσία δηλώνει ότι δεν θα κυνηγήσει και δεν θα μπει σε μάχη με τον οδηγό από το Κατάρ, καθώς παλεύει για τον τίτλο του ΕRC. Στην τρίτη θέση και την πρώτη από τα Κυπριακά πληρώματα βρίσκονται οι περσινοί νικητές Σιμός Γαλαταριώτης και Αντώνης Ιωάννου με ένα Skoda Fabia R5. Στην τέταρτη θέση και αρκετά μακριά από τον άμεσο αντίπαλο του για το πρωτάθλημα του ERC βρίσκεται ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Chris Ingram στο τιμόνι ενός Skoda Fabia R5.Στην Πέμπτη και έκτη θέση του αγώνα βρίσκονται οι Lukasz Habaj και ο πρώην εργοστασιακός οδηγός των Subaru, Ford, Citroen στο WRC, Mikko Hirvonen με ένα Ford Fiesta R5.

ALEXEY LUKYANUKΟ πολύπειρος πρωταθλητής Nasser Al Attiyah μπήκε στη θέση του πρωτοπόρου νωρίς, γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη ειδική στο Πολιτικό, με διαφορά 5,2 δευτερολέπτων από τον Lukyanuk, έχοντας στην Τρίτη θέση τον Σίμο Γαλαταριώτη. Τον τέταρτο χρόνο στη ειδική έγραψε ο Φιλανδός Mikko Hirvonen 19,9 δευτερόλεπτα πίσω από την κορυφή. Ο Chris Ingram έχασε πολύτιμο έδαφος στην πρώτη ειδική, τερματίζοντας 26 δευτερόλεπτα μακριά από τον χρόνο του Al Attiyah και 20,8 δευτερόλεπτα μακριά από τον άμεσο αντίπαλό του για τον τίτλο του ERC, Alexey Lukyanuk. To ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στις δύο άλλες ειδικές διαδρομές, με τον Καταρινό οδηγό να δείχνει το δρόμο στους υπόλοιπους, με τη διαφορά από τον δεύτερο στο τέλος του πρώτου περάσματος να βρίσκεται στα 26 δευτερόλεπτα από το δεύτερο Lukyanuk, ο οποίος φαντάζει μέχρι στιγμής ο μόνος που μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του Al Attiyah. Στην τρίτη θέση και αρκετά μακριά από τους δύο πρώτους βρίσκεται το πρώτο κυπριακό πλήρωμα με τους Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου με 1 λεπτό και 21 δευτερόλεπτα διαφοράς από την κορυφή. Δεκαπέντε δευτερόλεπτα πιο πίσω ο ο Herczig, που φαίνεται να κάνει τη μάχη τόσο με τον Σίμο Γαλαταριώτη αλλά και με τον Chris Ingram, ο οποίος τον ακολουθεί στην πέμπτη θέση με λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο διαφοράς. Πολύ κοντά, στα οκτώ δευτερόλεπτα πίσω από τον Άγγλο βρίσκεται ο Lukasz Habaj ο οποίος ακολουθείται από τον Mikko Hirovnen με δέκα δευτερόλεπτα διαφορά. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Erdi Junior, o Von Thurn und Taxis και o Al Kuwari.

Κατάταξη μέχρι την τρίτη ειδική διαδρομή:

  1. Ν. Αl Attiyah/M. Baumel – VW Polo R5 – 41:3
  2. Α. Lukyanuk/A. Arnautov – Citroen C3 R5 +26.0
  3. Σ. Γαλαταριώτης/Α. Ιωάννου – Skoda Fabia R5 +1:21.5
  4. Ν. Herczig/R. Ferencz – VW Polo Gti R5 – +1:36.7
  5. Ingram/r. Whittock – Skoda Fabia R5 +1:37.5
  6. Habaj/D. Dymurski – Škoda Fabia R5 + 1:45.3
  7. Hirvonen/J. Ottman – Ford Fiesta R5 +1:55.6
  8. Érdi/S. Kovács – Skoda Fabia R5 – +2:04.1
  9. von Thurn und Taxis/B. Ettel – Skoda Fabia R5 +2:26.2
  10. Al-Kuwari/M.Clarke – Skoda Fabia R5 +2:44.0 
Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.