ΡΑΛΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ – 7ος γύρος WRC:

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, νικητής στέφθηκε ο Ott Tanak. Μια νίκη που πέτυχε αυτή τη φορά στον αγώνα της Πορτογαλίας, κάτι που τον ανεβάζει και στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Δεύτερος, πίσω από τον Εσθονό τερμάτισε ο Thierry Neuville για την Hyundai την στιγμή που ο Kris Meeke, που κρατούσε γερά την τρίτη θέση, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει καταστρέφοντας την ανάρτηση του, χαραμίζοντας πολύτιμους βαθμούς για την ομάδα και τον εαυτό του.


Η ατυχία του Meeke ήταν τύχη για τον Sebastian Ogier που βρέθηκε ξαφνικά στην τρίτη θέση του αγώνα, μαζεύοντας ένα ανέλπιστο βάθρο που ήταν αρκετό για να τον κρατήσει μπροστά από τον Ott Tanak στο πρωτάθλημα οδηγών. Και αυτό αφού κατάφερε να κερδίσει και την Powerstage. Φυσικά αυτή ήταν έξυπνη κίνηση εκ μέρους του Tanak ο οποίος βεβαιώθηκε πως δεν θα βρισκόταν στην κορυφή του πρωταθλήματος πριν από τον επόμενο αγώνα στην Σαρδηνία, έτσι ώστε να είναι ο Γάλλος που θα «καθαρίζει» τις ειδικές της πρώτης μέρας εκεί και όχι ο ίδιος.


O Tanak στην Πορτογαλία, πήρε την πρωτοπορία από την τρίτη ειδική διαδρομή όταν ο  Dani Sordo, αντιμετώπισε πρόβλημα με την πίεση του καυσίμου βγαίνοντας από την μάχη της νίκης νωρίς. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Loeb με αποτέλεσμα και οι δύο οδηγοί να χρεωθούν αρκετά λεπτά ποινής. Ο Tanak, ωστόσο, δεν ήταν άνετος στην πρωτοπορία, καθώς τον κυνηγούσαν οι Meeke και Latvala. Ο δεύτερος έσπασε ανάρτηση, βγαίνοντας από τον αγώνα, κάτι που έπαθε και ο Tanak δίνοντας την ευκαιρία στον Meeke να πλησιάσει την κορυφή στα 4.3 δευτερόλεπτα στο τέλος της πρώτης μέρας. Ο Meeke εγκατέλειψε στην τελευταία ειδική, έχοντας ήδη χάσει την δεύτερη από τον Neuville. Επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα του WRC το ράλι της Σαρδηνίας που θα διεξαχθεί από τις 13-16 Ιουνίου.

Αποτέλεσμα αγώνα:

1 Ott Tanak, M.Jarveoja                     Toyota             3h20m22.8s
2 Thierry Neuville, N.Gilsoul               Hyundai           15.9s
3 Sebastien Ogier, J.Ingrassia           Citroen            57.1s
4 Teemu Suninen, M.Salminen          Ford                2m41.5s
5 Elfyn Evans, S.Martin                      Ford                7m08.3s
6 Kalle Rovanpera, J.Halttunen         Skoda              10m34.2s
7 Jari-Matti Latvala, M.Anttila             Toyota             11m28.2s
8 Jan Kopecky, P.Dresler                   Skoda              11m41.9s
9 PLouis Loubet, V.Landais               Skoda              12m46.3s
10 Emil Bergkvist, P.Barth                 Ford                14m28.4s

 

PHOTOS: Nikos Mitsouras / Reporter Images

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.