Στους Γαλαταριώτη και Ιωάννου τα ηνία του Ράλι Κύπρος 2021

Κερδίζοντας τέσσερις από τις πέντε ειδικές διαδρομές της πρώτης ημέρας οι Σίμος Γαλαταριώτης / Αντώνης Ιωάννου προηγούνται στο Ράλι Κύπρος, έχοντας προβάδισμα 26.9 δευτερολέπτων από τους Αλέξανδρο Τσουλόφτα / Στέλιο Ηλία που έγραψαν δεύτερο χρόνο σε όλες τις διαδρομές.

Simos Galatariotis Cyprus Rally 2021Ο πολυνίκης του θεσμού Nasser Al Attiyah με συνοδηγό τον Matthieu Baumel αποχώρησαν αφού προς το τέλος της έκτης και τελευταίας διαδρομής της ημέρας το Volkswagen Polo GTi έφυγε εκτός δρόμου με αποτέλεσμα να προκληθεί ανάφλεξη και να διακοπεί η διαδρομή. Κανένας οδηγός δεν πήρε χρόνο από την έκτη διαδρομή. Η έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση των ομάδων ασφάλειας και πυρόσβεσης της διοργάνωσης, του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες απέτρεψαν επέκταση της φωτιάς. Το πλήρωμα δεν έπαθε απολύτως τίποτε αλλά το Polo GTi R5 καταστράφηκε ολοσχερώς. 

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Έτσι πέρασε στην τρίτη θέση ο Al Rawahi από το Ομάν με τον Al Hmoud (Ιορδανία) με Ford Fiesta, 5:15.2. πίσω από τους Τσουλόφτα / Ηλία. Μισό λεπτό πιο πίσω είναι οι Πέτρος Παντελή / Πάμπος Λαός (Ford Fiesta). Πρώτος στην MERC 2 είναι ο Χριστοδούλου με συνοδηγό τον Ξενοφώντος και Subaru Impreza WRX ενώ στη δικίνητη (2WD) κατηγορία προηγούνται οι Τελεβάντος / Σταύρου με Peugeot 208.

2ος Τσουλόφτας CYPRUS RALLY TSOULOFTAS 2021Οι Δημοσθένους / Παύλου (Skoda Fabia) που βρίσκονταν στη τέταρτη θέση της κατάταξης κάνοντας πολύ καλό αγώνα είχαν έξοδο στην Ε.Δ. 5 και αποχώρησαν.

Η πρωτιά του Σαββάτου εξασφάλισε τον Γαλαταριώτη και 40 βαθμούς για το τοπικό πρωτάθλημα αφού κάθε μέρα του Ράλι Κύπρος μετράει ως ξεχωριστός γύρος του Παγκύπριου Πρωταθλήματος. Ο Τσουλόφτας μάζεψε 32β έτσι η μεταξύ τους διαφορά άνοιξε στους 48β. Η Κυριακή (26/9) είναι ο 5ος γύρος του πρωταθλήματος, ενώ εκκρεμούν άλλοι δύο αγώνες σε Λεμεσό και Πάφο.3ος Al Rawahi Cyprus Rally 2021

Όλα θα κριθούν την Κυριακή (26/9) το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές, τρεις το πρωί και τρεις το μεσημέρι, συνολικού μήκους 85,98χλμ. Στον Λυθροδόντα θα υπάρχει πλούσιο θέαμα λίγο έξω από το χωριό με τα αυτοκίνητα να κάνουν μια στροφή 360° με χειρόφρενο γύρω από τεχνητό εμπόδιο. Η διαδρομή του Λυθροδόντα είναι στις 8:58πμ και στις 1:27μμ ενώ στο πρόγραμμα υπάρχουν άλλες δύο ειδικές διαδρομές: Άγιος Επιφάνειος (9:56πμ, 2:25μμ) και Αγία Μαρίνα (10:44πμ, 3:13μμ). O αγώνας τερματίζει το απόγευμα της Κυριακής (26/9) στις 18:00 στην πλατεία Ελευθερίας, τον προαύλιο χώρου του κτηρίου του Παλαιού Δημαρχείου.QUIZ: Πόσο ξέρεις από Ράλι Κύπρος;

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.