ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RALLYCROSS – 10ος γύρος: CAPE TOWN:

RALLYCROSS 10th RDO Σουηδός Timmy Hansen στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής έπειτα από ένα δραματικό φινάλε του πρωταθλήματος FIA World Rallycross στο SABAT World RX of South Africa. Μετά από μια σεζόν όπου είχαμε τις πιο στενές μάχες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ήταν αναμενόμενο πως μόνο η τελευταία καρό σημαία θα μας έδειχνε τον φετινό παγκόσμιο πρωταθλητή. Και όλα αυτά σε ένα θεσμό που στηρίζει η Monster Energy με το φινάλε να διεξάγεται στην πόλη του Cape Town. Λίγο πριν τον μεγάλο τελικό, ο Timmy Hansen κρατούσε ένα προβάδισμα δυο βαθμών από τον Νορβηγό Andreas Bakkerud, με τον αδελφό του, Kevin Hansen, ακόμα 11 βαθμούς πιο πίσω. Μια αμφιλεγόμενη φάση στην έκτη στροφή, είχε φοβερό αντίκτυπο στην έκβαση του αγώνα, αλλά και στο τελικό αποτέλεσμα.

RALLYCROSS 10th RDΟ Bakkerud, που πήρε την πρωτοπορία μετά από φοβερή εκκίνηση, μπλέχτηκε με τον Timmy Hansen ο οποίος σπίναρε και έπεσα από δεύτερος τέταρτος. Την ίδια στιγμή, ο Kevin σπίναρε επίσης με το άλλο Peugeot 208 και έπεσε στην πέμπτη θέση. Ο Bakkerud φαινότανε σίγουρος για την νίκη αλλά ο Niclas Gronholm με το GRX Taneco Hyundai i20 του, είχε άλλα σχέδια. Ο Φιλανδός, άρπαξε την πρωτοπορία μετά από το συμβάν της έκτης στροφής, αφήνοντας δεύτερο το Bakkerud. Ο Timmy Hansen τερμάτισε τέταρτος πίσω από τον τρίτο Timur Timerzyanov. Οι αγωνοδίκες ξεκίνησαν αμέσως έρευνα γύρω από το συμβάν της έκτης στροφής μετά το τέλος του αγώνα, και θεώρησαν πως δεν χρειαζόταν να λάβουν μέτρα.

Ένα αποτέλεσμα που έφερε τους Timmy Hansen και Bakkerud στην κορυφή με τους ίδιους βαθμούς, 211, αλλά ο τίτλος πήγε στον Timmy ο οποίος κέρδισε τέσσερεις αγώνες στην φετινή περίοδο με τον Bakkerud να κερδίζει μόνο ένα.

Για τον Timmy, τον μεγαλύτερο γιο του Kenneth Hansen, 14-φορές πρωταθλητή του FIA European Rallycross , αυτό ήταν το καλύτερο πιθανό φινάλε που μπορούσε να είχε μια τέτοια σεζόν.  «Είμαι σοκαρισμένος. Ήταν η καλύτερη οδήγηση της ζωής μου αυτό το σαββατοκύριακο. Τι σεζόν και αυτή. Πραγματοποιήθηκε μια ευχή μου σήμερα. Χαίρομαι που φθάσαμε στο φινάλε για να κριθεί η χρονιά στο νήμα.  Αγώνα με αγώνα έδινα τα πάντα, για να έρθουμε μέχρι εδώ. Στον τελικό μετά από την επαφή με τον Andreas (Bakkerud), ότι έπρεπε να κερδίζω ακόμα μια θέση, και κατάφερα να επιτεθώ και να πάρω την θέση του Timo. Θα ήθελα να κλειδώσω νωρίτερα τον τίτλο αλλά, μιλάμε για ολόκληρη την χρονιά, όχι απλά ένα αγώνα. Το αυτοκίνητο ήταν τέλειο σε κάθε αγώνα, και όλα αυτά λόγω της σκληρής δουλειάς της ομάδας μου.»

RALLYCROSS 10th RDO Bakkerud δεν είχε διάθεση για πολλή κουβέντα μετά από το φινάλε, έστω και αν κλείδωσε την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. «Δεν θέλω να μιλήσω για την δεύτερη θέση που πήραμε στο πρωτάθλημα. Θέλω απλά να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Monster Energy RX Cartel για την τεράστια τους προσπάθεια καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς».

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.