Porsche Carrera Cup GB – 2ος  γύρος


Συνέχεια έδωσε στο εκρηκτικό ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος του Porsche Carrera Cup GB ο Ευτύχιος Έλληνας. Μετά από τις δυο εκπληκτικές δεύτερες θέσεις που κατέκτησε στο Brands Hatch, η άνοδος φαινόταν μονόδρομος για τον συμπατριώτη μας. Η δεύτερη συνάντηση της χρονιάς διεξήχθη στο Donington Park με τις διαδικασίες αρχικά να διεξάγονται κάτω από μπόλικη βροχή. Φυσικά ο Tio ξέρει πολύ καλά το μηχάνημα του αλλά και το πώς να πιέσει πάνω σε βρεγμένη άσφαλτο με αποτέλεσμα να κατακτήσει μια τεράστια pole position με μια τρομακτική διαφορά σχεδόν 8 δεκάτων του δευτερολέπτου (0.767) από τον δεύτερο Lewis Plato.

Ο αγώνας του Σαββάτου είδε την πίστα να παραμένει βρεγμένη και κρύα με τον Tio να χάνει την πρωτοπορία αρχικά από τον Plato. Στην συνέχεια, ωστόσο, ο συμπατριώτης μας άρπαξε την ευκαιρία αλλά και τον Plato για να πάρει πίσω την πρωτοπορία ενώ τον ακολούθησε και ο Dino Zamparelli που πέρασε στην δεύτερη θέση αφήνοντας τρίτο τον Lewis Plato. Ο Zamparelli είχε όρεξη για κυνήγι και μαζί με τον Έλληνα αντάλλαξαν μπόλικους γρήγορους γύρους αλλά ο Tio κρατήθηκε στην πρώτη θέση μέχρι την καρό σημαία, μαζεύοντας έτσι την πρώτη νίκη του στο θεσμό, μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς στην μάχη που δίνει φέτος για την κατάκτηση του τίτλου.

Μετά από τον πρώτο αγώνα, ο οδηγός που κερδίζει (βάσει κανονισμών) διαλέγει ένα αριθμό στην τύχη και ο δεύτερος αγώνας βλέπει τους πρώτους Χ οδηγούς (το Χ ισοδυναμεί με τον τυχαίο αριθμό) να αντιστρέφονται από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα για το grid του δεύτερου. Ο Έλληνας τράβηξε το νούμερο πέντε έτσι η πρώτοι πέντε αντιστράφηκαν με πέμπτο τον ίδιο. Η πίστα είχε στεγνώσει για τον δεύτερο αγώνα του σαββατοκύριακου ενώ προστέθηκαν ακόμη δέκα γύροι στο σύνολο (23 στον πρώτο, 33 στον δεύτερο). Εκμεταλλευόμενος ζημιά που προκλήθηκε στο αυτοκίνητο του ιρλανδού Daniel Harper, o Tio πέρασε στην τέταρτη θέση του αγώνα την οποία κράτησε και μετά από αυτοκίνητο ασφαλείας που καλέστηκε στην πίστα μετά που ο Rory Coullingborne κόλλησε στα χαλίκια. Ο Έλληνας θα μπορούσε να πιέσει για περισσότερες θέσεις ενάντια στους Zamparelli, Wrigley και Plato αλλά βρέθηκαν αμέσως κίτρινες σημαίες λόγω του ότι βγήκε εκτός πίστας ο Fraser Robertson και χρειάστηκαν αρκετούς γύρους μέχρι να αφαιρεθεί το αυτοκίνητο του. Παρόλο που οι πρώτοι τέσσερις χωρίζονταν από 1.2 δεύτερα, το αποτέλεσμα έμεινε ως είχε με τον Plato να κερδίζει και τον Έλληνα στην τέταρτη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί πως με το πέσιμο της καρό σημαίας του πρώτου αγώνα, o Ευτύχιος είχε μια επαφή με τον Peter Mangion, και οι αγωνοδίκες έκριναν σωστό να τιμωρήσουν τον συμπατριώτη μας με βαθμούς στην αγωνιστική του άδεια αλλά και αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα. Χωρίς την αφαίρεση θα ήταν πρώτος στο πρωτάθλημα καθαρά, αλλά ως έχουν τα πράγματα είναι δεύτερος, δυο βαθμούς πίσω από τον Zamparelli.

Η επόμενη συνάντηση του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο της Μόντσα από τις 11 μέχρι τις 13 Μαΐου.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.