ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RALLYCROSS – 6ος γύρος: ΣΟΥΗΔΪΑ

Ο Σουηδός Johan Kristoffersson ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην Σουηδία όπου πήρε την πέμπτη νίκη του για φέτος. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι ο οδηγός κατάφερε να μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς που μπορεί ένας οδηγός να μαζέψει σε ένα αγωνιστικό διήμερο του πρωταθλήματος World Rallycross της FIA. Ο ο έκτος γύρος του θεσμού, που και φέτος υποστηρίζεται από το Monster Energy, διεξήχθη στην πίστα του Holjes της Σουηδίας. Η PSRX Volkswagen και ο Σουηδός Kristoffersson κατάφεραν να ανοίξουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά τους από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές τους στα δυο πρωταθλήματα, οδηγών και κατασκευαστών.

Ο Νορβηγός Andreas Bakkerud συνέχισε της εκπληκτικές του εμφανίσεις αλλά και τα βάθρα στο Holjes όπου τερματίζει συνεχόμενα από το 2012. Πήρε μια δεύτερη θέση, κάτι που τον φέρνει και στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος των οδηγών.  O Bakkerud προσπέρασε τον Timmy Hansen της Team Peugeot Total στον τελευταίο γύρο του τελικού για να βρεθεί στο βάθρο. Τρίτη θέση για τον Jerome Grosset-Janin της GC Kompetition που πήρε και το πρώτο του βάθρο μετά την τιμωρία του Mattias Ekstrom για επαφή που προκάλεσε στο τέλος του αγώνα.

«Ήταν ένα εκπληκτικό σαββατοκύριακο εδώ. Κέρδισα πέρυσι, και το κάναμε και φέτος. Η πίστα είναι φοβερή και πάντα λίγο δύσκολη για τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς. Αγώνα με αγώνα ένοιωθα το αυτοκίνητο να βελτιώνεται συνεχώς μέχρι που ήμουν απίστευτα άνετος πίσω από το τιμόνι και έτοιμος απλά να ξεκινήσω τον τελικό με καθαρό κεφάλι και να σπρώξω για την νίκη» δήλωσε ο Kristoffersson, που κατέκτησε και το τρόπαιο Monster Energy Supercharge για την καλύτερη αντίδραση στην εκκίνηση. «Αυτό είναι το πρώτο τρόπαιο Monster Energy Supercharge που κερδίζω από την περσινή Γαλλία, και με χαροποιεί το ότι το κατάφερα μπροστά από τους συμπατριώτες μου. Η ατμόσφαιρα ήταν απλά φανταστική!»

Ο Andreas Bakkerud της EKS Audi Sport δήλωσε: «Είμαι περήφανος για το ρεκόρ των βάθρων που μάζεψα εδώ αλλά είμαι ακόμη πιο χαρούμενος με το γεγονός πως καταφέραμε να γίνουμε ακόμη πιο γρήγοροι μεταξύ του Q1 και Q2. Αποδεικνύεται ξανἀ πως η ομάδα κάνει απίστευτη δουλειά εντός και εκτός των πιστών. Τώρα περιμένουμε για τον Καναδά όπου ξέρουμε ότι θα είμαστε γρήγοροι.»

Βαθμολογία οδηγών
FIA WORLD RALLYCROSS

1    Johan KRISTOFFERSSON         VW POLO GTI  165
2    Andreas BAKKERUD             AUDI S1      125
3    Petter SOLBERG               VW POLO GTI  119
4    Sebastien LOEB               PEUGEOT 208  117
5    Timmy HANSEN                 PEUGEOT 208  116
6    Mattias EKSTRÖM              AUDI S1      114
7    Kevin HANSEN                 PEUGEOT 208  77
8    Niclas GRONHOLM              HYUNDAI i20  73
9    Janis BAUMANIS               FORD FIESTA  51
10  Timur Timerzyanov             HYUNDAI i20  48

 

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.