Ανάμεικτα τα συναισθήματα για την TOYOTA GAZOO RACING το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Μπορεί ο Ott Tanak να κέρδισε το ράλι της Γερμανίας αλλά τα δύο της αυτοκίνητα που πήραν τις δύο πρώτες θέσεις στον αγώνα του Σίλβερστοουν για τον παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής αποκλείστηκαν.
Πιο συγκεκριμένα, ο Εσθονός Ott Tanak πήρε μια άνετη νίκη στον αγώνα της Γερμανίας γα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Δεύτερη θέση για τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Thierry Neuville με το Hyundai ενώ την επιτυχία της Toyota ολοκλήρωσε ο Esapekka Lappi με το δεύτερο Yaris WRC. Τη νίκη διεκδίκησε και ο Ogier αλλά ένα σπασμένο ελαστικό τον έριξε από τη δεύτερη στην ένατη θέση. Τερμάτισε τελικά τέταρτος ενώ οι Sordo και Latvalla, που κρατούσαν μια θέση στην πρώτη πεντάδα, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Από την άλλη μεριά, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής και συγκεκριμένα στις 6 Ώρες του Silverstone, η TOYOTA GAZOO RACING δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει τη νίκη παρά το ότι τα αυτοκίνητα της πήραν τις δύο πρώτες θέσεις στη γενική κατάταξη. Η TS050 HYBRID του Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima και Fernando Alonso αλλά και η δεύτερη TS050 HYBRID των Mike Conway, Kamui Kobayashi και José María López αποκλείστηκαν κατά τον τελικό τεχνικό έλεγχο. Το μπροστινό κομμάτι αλλοιώθηκε ύστερα από τα κτυπήματα στα καινούρια κράσπεδα του Silverstone. Σαν αποτέλεσμα, οι αγωνοδίκες απέκλεισαν και τα δύο αυτοκίνητα. «Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος του αυτοκινήτου δεν έχει αλλάξει από την αρχή της σεζόν του 2017 και τα αυτοκίνητα της ομάδας ουδέποτε είχαν κάποιο παρόμοιο πρόβλημα», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της ομάδας η οποία εξετάζει τα επόμενα της βήματα για το περιστατικό αυτό.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.