Παγκύπριο Πρωτάθλημα Psaltis Eneos Drift – 5ος γύρος:

Ολοκληρώθηκε το φετινό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift, με την διεξαγωγή του τελευταίου αγώνα την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στην πίστα Achna SpeedWay. Ένας αγώνας ο οποίος τα είχε όλα, από αλλαγές καιρού, βροχές, ανατροπές και κοντράστ συναισθημάτων. Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκίνησε με την προθέρμανση, με του οδηγούς να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο σχεδιασμό των κριτών και αρκετούς να κάνουν εντυπωσιακά περάσματα. Στην συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία των μονών βαθμολογημένων περασμάτων. Ξεκινώντας με την κατηγορία Semi Pro, εκεί που ο Μάριος Φιλίππου στον πρώτο του φετινό αγώνα στο πρωτάθλημα πήρε και την ψηλότερη βαθμολογία (87,67).  Στην δεύτερη θέση με 78,83 βαθμούς ήταν ο Σάββας Συμιανός και την τριάδα συμπλήρωσε ο νεαρός Βασίλης Χριστοφόρου με 76,5 βαθμούς.

Στην κατηγορία Pro, πρώτος ήταν ο Κώστας Σπαρσής με 81 βαθμούς, στην δεύτερη θέση με 76 βαθμούς ήταν ο Αντρέας Αντρέους ενώ τρίτος ο Νεόφυτος Φικάρδου με 75 βαθμούς. Σημείο αναφοράς είναι ότι κανένας από τους πρωτοπόρους και διεκδικητές του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να βρεθεί στις πρώτες θέσεις

Με την ολοκλήρωση των μονών βαθμολογημένων περασμάτων και μετά από ένα μικρό διάλειμμα, ο αγώνας κορυφώθηκε με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα.  Ξεκινώντας από την κατηγορία Semi Pro, ο Σάββας Συμιανός επικράτησε στον τελικό του περσινού πρωταθλητή Πόλυ Κωνσταντίνου κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία του.  Στον μικρό τελικό είχαμε αντιμέτωπους τον Μάριο Φιλίππου και τον νεαρό Βασίλη Χριστοφόρου με τον δεύτερο να επικρατεί κατακτώντας το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου. Στον τελικό της κατηγορίας Pro έφτασαν οι Πάμπος Νικολάου και Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο”. Σε ένα αγώνα διαφήμιση του Drift, o Πάμπος Νικολάου κατάφερε να επικρατήσει κατακτώντας την πρώτη θέση. Στον μικρό τελικό είχαμε αντιμέτωπους τους Νικόλα Νικόλα “Πατάκ” και Κώστα Σπαρσή, σε ένα αγώνα που δεν έγινε ποτέ, αφού ο Κώστας Σπαρσής αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα. Έτσι ο Νικόλας Νικόλα “Πατάκ” κατέκτησε το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου και τον Σπαρσή να αρκείται στην τέταρτη θέση.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα, στην κατηγορία Semi Pro, οι Βασίλης Χριστοφόρου και Σάββας Συμιανός ισοβάθμισαν στην πρώτη θέση με 704 βαθμούς με τον πρώτο να κατακτά τον τίτλο λόγω περισσότερων πρώτων θέσεων. Το βάθρο συμπλήρωσε ο περσινός πρωταθλητής Πόλυς Κωνσταντίνου. Στην κατηγορία Pro ο Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” έκανε το “back to back” κατακτώντας και το φετινό πρωτάθλημα, ένα από τα πιο εντυπωσιακά πρωταθλήματα όλων των εποχών. Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Νικόλα Νικόλα Πατάκ ενώ τρίτος στο πρωτάθλημα ο Πάμπος Χαραλάμπους.

Χορηγός του αγώνα καθώς και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2019, είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts και τα λιπαντικά ENEOS.  

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.