Παρουσιάστηκε και επίσημα στο Ολυμπιακό Μέγαρο, η εθνική Μότοκρος η οποία θα αντιπροσωπεύσει την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό αγώνα Βαλκανίων που θα διεξαχθεί στην Βουλγαρία την 1η και 2 Ιουνίου. Η Εθνική ομάδα αποτελείται από πέντε αθλητές που αγωνίζονται ο καθένας με επιτυχία στην κατηγορία του και σίγουρα διψούν και για επιτυχίες εκτός συνόρων.

Γνωρίστε τους πέντε αθλητές της Εθνικής Ομάδας Μοτοκρος 2019 

Χρίστος Τσαγγαράς

Ο σημαιοφόρος της αποστολής μας  Χρίστος Τσαγγαράς σε ηλικία 22 χρονών κατέκτησε για δυο συνεχόμενα χρόνια το πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία ΜΧ1 ακολουθώντας την επιτυχημένη πορεία του πατέρα του. Έδειξε στην αγωνιστική περίοδο που διανύουμε ότι είναι σε πολύ καλή φόρμα. Ο Χρίστος με την στήριξη της οικογένειας του άρχισε να αγωνίζεται από μικρή ηλικία στη κατηγορία  ΜΧ65  έχοντας στο ενεργητικό του πρωταθλήματα από όλες τις κατηγορίες.  Σήμερα έχει φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο της ΜΧ1 . Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται και η συμμετοχή του σε υψηλού επιπέδου διεθνών αγώνων επιβάλλεται για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο του και να βάλει την σημαία μας στο βάθρο των Βαλκανικών αγώνων.

Χρύσανθος Γεωργίου

Ο Χρύσανθος Γεωργίου ένας από τους  ποιο εξελίξιμους και  ταλαντούχους αθλητές  των τελευταίων χρόνων, αγωνίζεται στη κατηγορία ΜΧ2. Άρχισε τη σταδιοδρομία του στα 18 του χρόνια και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να φτάσει στο υψηλό επίπεδο της ΜΧ2, όπου προηγείται στο φετινό πρωτάθλημα. Σήμερα στα 23 του χρόνια έχει δείξει με το μοναδικό ευρωπαϊκό στυλ οδήγησης του, ότι θα απασχολήσει το Κυπριακό μοτοκρός τα επόμενα χρόνια. Η συμμετοχή του στην ποιο απαιτητική κατηγορία του Βαλκανικού πρωταθλήματος ΜΧ2 θα του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί με αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας όπως ο Michael Ivanov, αποκομίζοντας τις καλύτερες εμπειρίες που θα το βοηθήσουν στην περεταίρω εξέλιξη του. Η πρώτη πεντάδα για το Χρύσανθο είναι εφικτός στόχος.

Άριστος Γεωργίου

Ο Άριστος Γεωργίου άρχισε να αγωνίζεται από μικρή ηλικία κατακτώντας πρωταθλήματα σε όλες τις μικρές κατηγορίες που αγωνίστηκε,  πέρυσι στέφθηκε πρωταθλητής της ΜΧ4. Σήμερα σε ηλικία 16 χρονών αγωνίζεται για πρώτη χρονιά στην κατηγορία ΜΧ2 δείχνοντας με το ταλέντο του, σταδιακή ανέλιξη, ταχύτητα και σταθερότητα όπου σήμερα τον φέρνουν στη τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η συμμετοχή του στην ποιο απαιτητική κατηγορία του Βαλκανικού πρωταθλήματος ΜΧ2 θα του δώσει επίσης την ευκαιρία να αγωνιστεί με αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας αποκομίζοντας τις καλύτερες εμπειρίες που θα το βοηθήσουν στην περεταίρω εξέλιξη του. Στόχος για τον Άριστο Γεωργίου είναι η πρώτη δεκάδα της ΜΧ2.

Αριστόδημος Έλληνας

Ο νεότερος της ομάδας Αριστόδημος Έλληνας σε ηλικία μόλις 13 χρόνων είναι από τα πλέον υποσχόμενα ταλέντα του κυπριακού μοτοκρός. Το μοναδικό του ταλέντο τον έχει φέρει να είναι ανίκητος στο φετινό πρωτάθλημα της ΜΧ85. Έχει καλεστεί να μας εκπροσωπήσει στη μικρή κατηγορία ΜΧ85. Οι δυνατότητες και το ταλέντο του, του επιτρέπουν να  συναγωνιστεί στα ίσα τους συνομήλικους του και να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο κτίζοντας σιγά σιγά τη καριέρα του.

Μαρίνος Τσαγγαράς

Ο Μαρίνος Τσαγγαράς σε ηλικία 44 χρόνων είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους αθλητές  Μότοκρος στη Κύπρο με περισσότερα από 10 πρωταθλήματα. Αγωνίζεται στην κατηγορία ΜΧ3OVER άνω των 38 χρόνων όπου στέφθηκε ήδη πρωταθλητής χωρίς να νικηθεί από κανένα. Η εμπειρία του στους τοπικούς και διεθνείς αγώνες είναι τεράστια, διατηρώντας υψηλό επίπεδο για την ηλικία του.  Είμαστε σίγουροι ότι μια θέση στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου είναι εφικτή.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.