Υπερειδική ΟΑΚΑ: Στο δρόμο που χάραξαν οι Τιμοθέου και Φιλίππου

Η αποψινή υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ για το φετινό ράλι Ακρόπολις μας φέρνει θύμισες από τα παλιά. Ήταν το 2005 όταν οι Χαράλαμπος Τιμοθέου και Ανδρέας Φιλίππου βρίσκονταν στην εκκίνηση της ειδικής μέσα στο ΟΑΚΑ και οι 65 χιλιάδες των θεατών χειροκροτούσαν ασταμάτητα τα Κυπριακά πληρώματα

Οι Κυπριακές σημαίες κυμάτιζαν πάνω στα αυτοκίνητα των δύο πληρωμάτων με την καλύτερη τους στιγμή να έρχεται στο τέλος της διαδρομής. Οι δύο οδηγοί αγκαλιασμένοι χαιρετούσαν το πλήθος που στην κυριολεξία παραληρούσε. Στο αγωνιστικό τομέα, οι Φιλίππου και Κουρτέλλας κατάφεραν να τερματίσουν στην 37η θέση της γενικής κατάταξης ενώ ο αγώνας για τους Τιμοθέου και Κωνσταντίνου τέλειωσε νωρίς αφού αποχώρησαν στην αρχή της πρώτης μέρας. Σίγουρα οι Χαράλαμπος Τιμοθέου, Μάριος Κωνσταντίνου, Ανδρέας Φιλίππου και Κώστας Κουρτέλλας έχουν κάτι να διηγούνται στα παιδιά τους!

Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε την παράδοση που έχουν τα Κυπριακά πληρώματα στον εν λόγω αγώνα, ξεκινώντας από την τρίτη θέση των Κούμα-Δημητριάδη, την όγδοη των Κυπριανού – Λογγίνου και την ενδέκατη των Τερζιάν και Θεοφάνους τις δεκαετίες του 70 και του 80.

Νικητής της υπερειδικής του 2005 ήταν Σεμπάστιαν Λόεμπ με Citroen, προδιαγράφοντας έτσι και τους στόχους του για τον Ελληνικό αγώνα. Όμως μπορεί ο Λόεμπ να ήταν ο νικητής αλλά ήταν ο Πέτερ Σόλμπεργκ που έκανε τα πλήθη να παραμιλούν!

Ο Mr Hollywoodκατάφερε να «κλέψει» για μια ακόμη φορά την παράσταση και αποθεώθηκε από τις χιλιάδες των θεατών αφού πρόσφερε και θέαμα. Δεύτερος στην ειδική ήταν ο Μάρκ Χίκινς με 0,1 δευτερόλεπτα διαφορά ενώ τρίτος κατετάγη ο Μάρκο Μάρτιν με Peugeot. Ροβάνπερα, Πέτερ Σόλμπεργκ και Τόνι Γκαρντεμάιστερσυμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα ενώ μια θέση πιο πίσω ήταν ο βετεράνος Κάρλος Σάινθ.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK