Ταχύς μα άτυχος στο Τορόντο ο Παπασάββας

O Ευαγόρας Παπασάββας έδειξε για άλλη μια φορά πόσο ταχύς είναι στη USF2000, ξεκινώντας από μπροστά και τις δύο κούρσες στους δρόμους του Τορόντο. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα, δεν ικανοποίησε τον ίδιο μιας και η έκτη και η έβδομη θέση που πέτυχε δεν αντικατοπτρίζουν το ταλέντο του.

evagoras papassavas ευαγόρας παπασάββας indyΚαμιά αμφιβολία δεν υπάρχει. Ο Ευαγόρας Παπασάββας είναι από τους ταχύτερους οδηγούς του πρωταθλήματος USF2000 των ΗΠΑ και το γεγονός πως κατάφερε για άλλη μια φορά να γράψει τον ταχύτερο χρόνο στα προκριματικά του πρώτου αγώνα και τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στα προκριματικά του δεύτερου αγώνα, υπογράμμισε του λόγου το αληθές.

Μετά και το pole position που πέτυχε στην πίστα του Mid-Ohio, σειρά είχε τώρα η τρομερή επίδειξη που είδαμε από τον ίδιο στην street πίστα του Τορόντο, με την ακροβασία του ανάμεσα στους ασφυκτικούς τοίχους να τον ανταμείβουν με άλλο ένα pole position, όντας ο μοναδικός οδηγός που κατάφερε να σπάσει το φράγμα του ενός λεπτού και των 13 δευτερολέπτων.

«Η πίστα του Τορόντο είναι από τις αγαπημένες μου», δήλωσε ο 15χρονος Κύπριος. «Τόσο η επιφάνεια της, όσο και η τοποθέτηση των τοίχων αλλάζουν κάθε χρόνο και αυτό σημαίνει ότι η γρήγορη προσαρμογή στην πίστα και το πως συμπεριφέρεται το μονοθέσιο είναι ύψιστης σημασίας».  evagoras papassavas ευαγόρας παπασάββας indy

Άξιο αναφοράς ήταν το γεγονός πως στα προκριματικά του δεύτερου αγώνα ο Ευαγόρας έχασε το pole position από τον άνθρωπο που οδηγεί την κούρσα για τον τίτλο, Simon Sikes, για μόλις 185 χιλιοστά του δευτερολέπτου και το εντυπωσιακό ήταν ότι έγραψε τον χρόνο του με στραβωμένο μπροστινό αριστερό τροχό, έπειτα από επαφή που είχε λίγο προηγουμένως με τον τοίχο.

Οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και στους δύο αγώνες του weekend στο Τορόντο και αυτό επηρέασε αρνητικά τα αποτελέσματα του Παπασάββα. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να δείξουν την πινακίδα «Wet Race», παρά το γεγονός πως η πίστα στέγνωνε  με το λεπτό, και αυτό ανάγκασε την ομάδα του Ευαγόρα να τον κρατήσει για περισσότερη ώρα έξω στην πίστα με τα πιο «αργά» βρόχινα ελαστικά, προκειμένου να μην θυσιάσει την καλή θέση εκκίνησης του.miltos soutzis toyota corolla dickran ouzounian test drive toyota cyprus

Αυτή ήταν τελικά η λάθος στρατηγική, αφού πολλοί οδηγοί που ξεκίνησαν πίσω του (οι οποίοι μπήκαν εγκαίρως στα pits για στεγνά ελαστικά) κατάφεραν να δρασκελήσουν τον συμπατριώτη μας. Οι κίτρινες σημαίες (πολύ συχνό φαινόμενο στη USF2000) σμίκρυναν τις αποστάσεις που είχαν αυτοί οι οδηγοί από τον Παπασάββα, με αποτέλεσμα ο ίδιος να γλιστρήσει πίσω στη δέκατη θέση όταν έκανε το δικό του pit-stop, τερματίζοντας τελικά στην έκτη θέση, και μάλιστα χωρίς μπροστινό πτερύγιο, ύστερα από επαφή που είχε με τον ανυπόμονο Mac Clark.

Στην εκκίνηση  του δεύτερου αγώνα ο Ευαγόρας, που ξεκινούσε δεύτερος, γλίστρησε ανοικτά στην πρώτη στροφή (φτάνοντας εκεί πρώτος ανακάλυψε πως η βρεγμένη μπογιά στην άσφαλτο δεν παρείχε καθόλου κράτημα) με αποτέλεσμα να πέσει στην τελευταία θέση. Παρόλο που η άνοδος του ήταν θεαματική, επιτρέποντάς του να σκαρφαλώσει μέχρι την έβδομη θέση, η γενναία αυτή προσπάθεια έφτασε στο τέλος της με το πέσιμο της καρό σημαίας. Άξιο αναφοράς είναι πως τη δεύτερη κούρσα κέρδισε ο κυπριακής καταγωγής Νίκο Χριστοδούλου, που πραγματοποίησε έκτακτη εμφάνιση στην πίστα της πόλης όπου μεγάλωσε.

Μετά και την ολοκλήρωση των δύο αγώνων στο Τορόντο ο Ευαγόρας Παπασάββας εξακολουθεί να βρίσκεται στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος και με άλλους τρεις αγώνες στην πίστα του Portland να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν, ο ίδιος θα θέλει να κλείσει τη χρονιά του με άλλη μια νίκη.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Petros Soutzis has spent 39 years as a motoring journalist, driven by his passion, dedication, and extensive experience in everything related to cars. As a Cypriot journalist, he is the only representative from his country in the COTY committee (Car of the year). He is also a Vice President and a founding member of the Autobest Association, which elects the European Best Buy Car of the Year. These same qualities have been the cornerstone of autokinito.com.cy, which has become the go-to site for everyone who loves cars, motorsports, or anyone simply interested in purchasing a car in Cyprus.