Στην Aston Martin o Fernando Alonso από το 2023!

Πάει καιρός που το silly-season της φετινής σεζόν της Formula 1 δίνει και παίρνει, το καλοκαιρινό διάλειμμα του πρωταθλήματος ξεκινάει με πραγματική ανακοίνωση! Η Aston Martin, μόλις την επομένη του Ουγγρικού Grand Prix, ανακοίνωσε πολυετή συμφωνία με τον δυο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Fernando Alonso.fernando alonso

«Η ομάδα της Aston Martin χρησιμοποιεί ξεκάθαρα την ενέργεια και τη δέσμευσή της για να κερδίσει, και ως εκ τούτου είναι μία από τις πιο συναρπαστικές ομάδες στη Formula 1 σήμερα. Γνωρίζω τον Lawrence και τον Lance πολλά χρόνια και είναι προφανές ότι έχουν τη φιλοδοξία και το πάθος να πετύχουν στη Formula 1. Έχω παρακολουθήσει την ομάδα να προσελκύει συστηματικά σπουδαίους ανθρώπους με νικητήριες περγαμηνές και έχω συνειδητοποιήσει την τεράστια δέσμευση για νέες εγκαταστάσεις και πόρους στο Silverstone. Κανείς στη Formula 1 σήμερα δεν επιδεικνύει μεγαλύτερο όραμα και απόλυτη δέσμευση για τη νίκη, και αυτό την κάνει μια πραγματικά συναρπαστική ευκαιρία για μένα».

Φυσικά, μια τέτοια κίνηση κάνει κύματα και ήδη κάνει τους γύρους η έντονη φήμη πως η κενή θέση του Ισπανού στην Γαλλική εταιρεία είναι σχεδόν σίγουρο πως θα γεμίζει με τον περσινό πρωταθλητή του πρωταθλήματος F2, Oscar Piastri.

Η ανακοίνωση της φυγής, ουσιαστικά, του Alonso από την Alpine έρχεται να δικαιολογήσει ουσιαστικά την σιγή της ομάδας γύρο από το θέμα του Ισπανού εδώ και μήνες, αλλά και την συμπεριφορά του Ocon τουλάχιστον στο Ουγγρικό Grand Prix όπου δυο φορές μπλόκαρε τον Alonso κοστίζοντας θέση και στους δυο τους.

Την ίδια στιγμή, το ότι ο Alonso πάει στην Aston Martin, σημαίνει πως o Mick Schumacher δεν θα αντικαταστήσει τον Vettel όπως έλεγαν οι φήμες αρχικά, αφήνοντας κάπως κολλημένο τον νεαρό Γερμανό στην Haas, τουλάχιστον για την ώρα.

QUIZ- Πόσο καλά ξέρεις τα M3 της BMW;

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK