Στη Ρώμη για να δώσει συνέχεια στην εντυπωσιακή χρονιά ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις που είχε στους πρώτους δυο αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος NASCAR 2023 θέλει να δώσει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής το διήμερο 8-9 Ιουλίου στην πίστα Vallelunga που βρίσκεται στην Ιταλία, έδρα της ομάδας του Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports.

VLADIMIROS TZIORTZIS NASCAR WHELEN EUROSERIESΟ Κύπριος οδηγός θα έχει και στη Ρώμη διπλά καθήκοντα, καθώς θα τρέξει τόσο στη EURO NASCAR 2, κατηγορία στην οποία προηγείται στη γενική κατάταξη έχοντας τέσσερις πρωτιές σε ισάριθμους αγώνες, καθώς και στη EURO NASCAR PRO στην οποία τρέχει ως «rookie» (πρωτοεμφανιζόμενος).

Στη EURO NASCAR 2 ο Κύπριος οδηγός θα έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία, μιας και αν πετύχει και μία πέμπτη σερί νίκη θα ισοφαρίσει το ρεκόρ που κατέχει από το 2016 ο Βέλγος Stienes Longin. Με τις τέσσερις νίκες ο Τζιωρτζής μάζεψε 160 βαθμούς και απέχει 21 βαθμούς από τη δεύτερη θέση και τον Νaska Alberto (139β.), ο οποίος θα αγωνιστεί στην πατρίδα του σε αυτόν τον αγώνα. Πιο κάτω από τον Ιταλό είναι ο Γάλλος P. Jouffreau (135β.), ενώ την πρώτη τετράδα κλείνει ο G. Linster από το Λουξεμβούργο. Οι τέσσερις τους είχαν τερματίσει ανάμεσα στους πρώτους πέντε και στις τέσσερις κούρσες που έγιναν μέχρις στιγμής.

Στη EURO NASCAR PRO ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, στην παρθενική του παρουσία στην κατηγορία, μετρά δυο τερματισμούς στην πρώτη δεκάδα εκ των οποίων ο ένας στην πρώτη πεντάδα, ενώ στις άλλες δύο κούρσες είχε ατυχίες, καθώς στη μία περίπτωση είχε δεχθεί χτύπημα λίγο πριν από τον τερματισμό, ενώ στη δεύτερη προέκυψε μηχανικό πρόβλημα στον πρώτο γύρο. Στη γενική κατάταξη ισοβαθμεί με τον Ολλανδό L. Hezemans στην 11η θέση με 102 βαθμούς.

Τα δοκιμαστικά στη πίστα της Ρώμης, που είναι απόστασης 4,085χλμ και ο κάθε αγώνας 18 γύρων καλύπτει συνολικά 73,53χλμ, θα γίνουν την Παρασκευή (07/07). Το πρωί του Σαββάτου (08/07) θα διεξαχθούν τα προκριματικά, πρώτα για τη EURO NASCAR PRO κι έπειτα για τη EURO NASCAR 2, και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσουν οι πρώτοι αγώνες των δύο κατηγοριών. Το πρωί της Κυριακής (09/07) θα γίνει ο δεύτερος αγώνας για τη EURO NASCAR 2 και το μεσημέρι ο δεύτερος της ΕURO NASCAR PRO.

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υφυπουργείου Τουρισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK