Ο Ogier δείχνει το δρόμο στο Ράλι του Μόντε Κάρλο

O Ogier δείχνει από την αρχή τις προθέσεις του που δεν είναι άλλες από μια ένατη νίκη στο Μόντε Κάρλο. Ο πολυπρωταθλητής κατάφερε να κερδίσει και τις δύο ψεσινές ειδικές διαδρομές και να βρίσκεται επικεφαλής του αγώνα.

monte carlo rally 2023 wrc rally carsΗ καθιερωμένη πανηγυρική εκκίνηση έγινε και πάλι από την πλατεία του καζίνου στο Πριγκιπάτο με τα πληρώματα να έχουν να αντιμετωπίσουν δύο νυκτερινές ειδικές διαδρομές. Τη θρυλική Col de Turini και την Col de Castillon όπου ο πάγος έπαιξε για μια ακόμη χρονιά τον πρώτο ρόλο. Φυσικά οι οδηγοί που ξεκινούσαν πρώτοι είχαν και το μειονέκτημα, κάτι που φάνηκε και από τις εξόδους τόσο του πρωταθλητή Rovanpera όσο και του Neuville, και μάλιστα στο ίδιο σημείο. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Ogier που ξεκινούσε πιο πίσω με αποτέλεσμα να κερδίσει και τις δύο ειδικές διαδρομές. Στη δεύτερη θέση και με διαφορά έξι δευτερολέπτων πέρασε ο άλλος οδηγός της Toyota Elfyn Evans ενώ στα 15 δεύτερα διαφορά από τον πρώτο ο Ott Tanak στην πρώτη του επαφή με το Puma Rally1 της Ford M-Sport. Ο Εσθονός είχε και ένα ηλεκτρικό πρόβλημα ενώ στη συνέχεια έχασε και την πέμπτη ταχύτητα.

Μόλις ένα δέκατο πιο πίσω ο Neuville ενώ τον ακολουθεί στα δύο δευτερόλεπτα ο  Kalle Rovanpera. Και οι δύο είχαν έξοδο στο ίδιο σημείο αλλά κατάφεραν να επαναφέρουν τα αυτοκίνητα τους στο δρόμο και να συνεχίσουν. Περισσότερο άτυχος όμως ο Σερδερίδης ο οποίος χρειάστηκε τη βοήθεια θεατών για να επαναφέρουν το αυτοκίνητο του στο δρόμο.monte carlo rally 2023 wrc rally drivers

Sordo, Loubet, Lappi και Katsuta ακολουθούν ενώ τη δεκάδα έκλεισε ο Gryazin με το νέο Skoda Fabia RS Rally2 που βρίσκεται και στη πρώτη θέση της WRC2.

Σήμερα ο αγώνα συνεχίζεται με τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές στους ορεινούς δρόμους των Άλπεων μήκους 105,34 χιλιομέτρων.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (Πέμπτη 2 Ε.Δ.)

1 S. OGIER V. LANDAIS 26:33.7  
2 E. EVANS S. MARTIN 26:39.7 +6.0
3 O. TÄNAK M. JÄRVEOJA 26:49.1 +15.4
4 T. NEUVILLE  M. WYDAEGHE 26:49.2 +15.5
5 K. ROVANPERÄ  J. HALTTUNEN 26:50.8 +17.1
6 D. SORDO C. CARRERA 27:05.8 +32.1
7 P. LOUBET N. GILSOUL 27:14.0 +40.3
8 E. LAPPI J. FERM 27:15.1 +41.4
9 T. KATSUTA  A. JOHNSTON 27:30.7 +57.0
10 N. GRYAZIN  K. ALEKSANDROV 27:40.3 +1:06.6

 

Photo: Reporter Images

top 10: Δέκα SUV μέχρι 20,000 στην Κύπρο

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Petros Soutzis has spent 39 years as a motoring journalist, driven by his passion, dedication, and extensive experience in everything related to cars. As a Cypriot journalist, he is the only representative from his country in the COTY committee (Car of the year). He is also a Vice President and a founding member of the Autobest Association, which elects the European Best Buy Car of the Year. These same qualities have been the cornerstone of autokinito.com.cy, which has become the go-to site for everyone who loves cars, motorsports, or anyone simply interested in purchasing a car in Cyprus.