Ο Mohammed Ben Sulayem νέος Πρόεδρος της FIA

Ο Mohammed Ben Sulayem λαμβάνοντας το 61,62% των ψήφων από τις Λέσχες Μέλη της FIA έναντι 36,62 του Βρετανού Graham Stocker (αποχές 1,76%), διαδέχεται τον Jean Todt στην Προεδρία της FIA.

Mohammed ben Sulayem FIAΟ Mohammed Ben Sulayem, 60 ετών, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Πρόεδρος του Οργανισμού Motorsports της Emirates (EMSO) από το 2005, ήταν Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA για τη Μέση Ανατολή. Πρώην οδηγός ράλι, ήταν 14φορέςΠρωταθλητήςΡάλιΜέσης Ανατολής της FIA, κερδίζοντας 61 διεθνείς διοργανώσεις από το 1983 έως το 2002. Έκανε εκστρατεία με το σήμα «FIA for Members», δεσμεύοντας να διπλασιάσει τη συμμετοχή στο μηχανοκίνητο αθλητισμό παγκοσμίως, να ενισχύσει τη διαφορετικότητα και τη βιώσιμη κινητικότητα.

Εξελέγη για τετραετή θητεία, διόρισε τον Carmelo Sanz de Barros ως Πρόεδρο της Γερουσίας, τον Robert Reid ως Αναπληρωτή Πρόεδρο για τον Αθλητισμό και τον Tim Shearman ως Αναπληρωτή Πρόεδρο για την Κινητικότητα.

Mohammed ben Sulayem FIAΜετά την εκλογή του ο  Mohammed Ben Sulayem δήλωσε: “Είναι μεγάλη μου τιμή που εκλέχτηκα Πρόεδρος της FIA. Ευχαριστώ όλα τα μέλη για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους. Συγχαίρω τον Graham για το Εκστρατεία και τη δέσμευσή του στην Ομοσπονδία.Θέλω να εκφράσω την άπειρη ευγνωμοσύνη μου στο όνομα της FIA και των Μελών της στον Jean Todt για όλα όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία 12 χρόνια. Δεσμεύομαι να συνεχίσω το σημαντικό αυτό έργο και για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τη βιώσιμη κινητικότητα.”

oles oi prosfores - όλες οι προσφορές Κυπρος - Cyprus car offers

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.