Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου συγχαίρει τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου συγχαίρει θερμά τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα για τη μεγάλη του επιτυχία να τερματίσει στην 9η θέση της γενικής κατάταξης του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2022, δέκατου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), αλλά και στην τρίτη θέση της κατάταξης του WRC2. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στο συνοδηγό του Αλέξανδρου στο Volkswagen Polo GTi R5, τον Βρετανό πρώην πρωταθλητή Ευρώπης Ross Whittock.

EKO AcropolisRally2022 alexandros tsouloftasΗ 9η θέση την οποία κατέκτησε ο Αλέξανδρος αποτελεί ισοφάριση της καλύτερης επίδοσης Κύπριου οδηγού στη σύγχρονη ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, της οποίας ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου (Κ.Σ.Α.) είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος για ολόκληρη την επικράτεια της Κύπρου. Το 2004 ο πατέρας του Αλέξανδρου, Ανδρέας Τσουλόφτας ήταν 9ος στο Ράλλυ Κύπρος, πέμπτου γύρου τότε του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δεκαετία του ’70 οι Μιχάλης Κούμας / Πέτρος Δημητριάδης ήταν στην τρίτη (!) θέση του Ράλλυ Ακρόπολις 1975 – σε μια χρονιά με νικητή τον Walter Röhrl και δεύτερο τον «Siroco» – ενώ στο Ράλλυ Ακρόπολις 1977 οι Κύπρος Κυπριανού / Άλκης Λογγίνος είχαν τερματίσει όγδοοι (νικητής ήταν ο Björn Waldegård).

Από κυπριακής πλευράς, στο φετινό ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2022 μετείχαν επίσης οι Πέτρος Παντελή / Πάμπος Λαός και Λούης Παπαγεωργίου / Βασίλης Κούγιας οι οποίοι εγκατέλειψαν εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων στα Citroen DS3 που οδηγούσαν. Και στα δύο πληρώματα αξίζουν συγχαρητήρια για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε για δεύτερη συνεχή χρονιά να λάβουν μέρος σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

QUIZ- Πόσα ξέρεις από BMW m

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK