Ατύχημα για τον Alonso στα δοκιμαστικά του Indianapolis 500 (video)

Fernando Alonso Indianapolis 500

Fernando Alonso Indy 500 2020Ο Φερνάντο Αλόνσο θα εκκινήσει τελικά από την 26η θέση σε σύνολο 33 οδηγών στο φετινό αγώνα των 500 μιλίων της Ινδινάπολης. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής της φόρμουλα ένα είχε ένα ατύχημα τη δεύτερη μέρα των δοκιμαστικών, κάτι που θα τον δυσκολέψει πολύ για να πετύχει το triple crown. Δηλαδή να κερδίσει κάποιος οδηγός το γκραν πρι του Μονακό, τις 24 Ώρες του Le Mans , και τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης. Κάτι που στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού κατάφερε μόνο ο Graham Hill.

Fernando Alonso Indy 500 2020Ο 104ος αγώνας των 500 μιλίων της Ινδιανάπολης θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Αυγούστου με τους οδηγούς να έχουν να καλύψουν 200 γύρους στην οβάλ πίστα των ΗΠΑ.

MARCO ANDRETTIΑπό την πρώτη θέση θα ξεκινήσει ο εγγονός του Mario Andretti, Marco με την πρώτη σειρά της εκκίνησης να συμπληρώνεται από τους Scot Dixon και Tacuma Sato. O Mario Andretti κέρδισε τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης το 1969 ενώ πήρε και μια pole position το 1987. Για τον Marco Andretti είναι η πρώτη pole- position σε αγώνα Indy 500 και η έκτη στην καριέρας του σε αυτού του είδους των αγώνων, αλλά και η 42η στο πρωτάθλημα των Indycar από αυτοκίνητα της ομάδας που ανήκουν στον πατέρα του Μarco, Μichael, γιό του Mario Andretti. Ο Michael σανς οδηγός δεν εκκίνησε ποτέ από την pole-position  για το Indy 500 ως οδηγός, αλλά η ομάδα του το έκανε το 2005 με τον Tony Kanaan.

Fernando Alonso Indy 500 2020 Δείτε το βίντεο εδώ:

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.