Τα πέντε καλύτερα αυτοκίνητα με manual κιβώτιο

Τα χειροκίνητα κιβώτια άρχισαν να γίνονται ολοένα και πιο σπάνια με τα εργοστάσια να τα μειώνουν αισθητά στη γκάμα τους. Για παράδειγμα, η Mercedes ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να παράγει χειροκίνητα κιβώτια για τα πλείστα μοντέλα της στα επόμενα χρόνια. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και εταιρείες που επιμένουν πως του «manual» κιβώτιο πρέπει να παραμείνει, τουλάχιστον, σαν επιλογή στον καταναλωτή. Άλλωστε, τι καλύτερο από ένα γρήγορο saloon ή hatchback με manual κιβώτιο; Κάτι που ισχύει μόνο για οδηγούς που το αυτοκίνητο δεν είναι απλά ένα αντικείμενο μεταφοράς από το ένα σημείο στο άλλο. Εμείς επιλέξαμε πέντε μοντέλα που διατηρούν ακόμα αυτή τη manual οδηγική απόλαυση.

TOP 10 Τα πέντε καλύτερα αυτοκίνητα με manual κιβώτιο

1 – Honda Civic Type R

PETROS SOUTZIS HONDA CIVIC TYPE RΤο χειροκίνητο κιβώτιου του FK8, ως γνωστόν, είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω από οτιδήποτε άλλο μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία των hot hatch. Με μικρές αποστάσεις, γρήγορες αλλαγές, απίστευτη ευστοχία και με ένα πλήρες μηχανικό feel, νιώθετε πιο συνδεδεμένοι με το αυτοκίνητο παρά ποτέ. Το μυστικό του λεβιέ αυτού είναι ένα μικρό αντίβαρο το οποίο κρύβεται μέσα στην κολώνα του που βοηθά στη μετακίνηση του μοχλού μεταξύ των σχέσεων με περισσότερη άνεση.

Δείτε το επόμενο

Mazda MX-5

1
2
3
4
5
Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.