Το νέο Ibiza αντιπροσωπεύει τη καλύτερη σχεδίαση που έχει ποτέ δημιουργηθεί από την Seat στην κατηγορία αυτή. Η πρόκληση προς τη σχεδιαστική ομάδα ήταν να γίνει σεβαστή η ιστορία του μοντέλου και η σημασία του ως  βασικού πυλώνα της ισπανικής μάρκας. Μια ιστορία που μετρά περισσότερο από τρεις δεκαετίες ενώ το νέο Ibiza προχωράει στο επόμενο επίπεδο και σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τη μάρκα από άποψη σχεδιαστικής φιλοσοφίας. Αδιαμφισβήτητη απόδειξη το φημισμένο Red Dot Award: Product Design 2017 που μόλις απονεμήθηκε στο νέο Ibiza.

Από το 1954, το Red Dot Award είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους σχεδιαστικούς διαγωνισμούς στο κόσμο με σκοπό την αξιολόγηση και τη διεθνή αναγνώριση της ποιότητας και της καινοτομίας στον χώρο του σχεδιασμού. Η πιο σημαντική κατηγορία του διαγωνισμού είναι η «Red Dot Award: Product Design» όπου η κριτική επιτροπή αποτελείται από 40 ειδικούς οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τη δημιουργία των υποψήφιων σχεδίων προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση συμφερόντων και να εγγυηθεί η αμεροληψία του θεσμού. «Το Ibiza είναι η αποκορύφωση και η ωριμότητα της σχεδιαστική γραμμής της Seat. Μία νέα γραμμή που ξεκινήσαμε το 2012», είπε ο Alejandro Mesonero-Romanos, υπεύθυνος σχεδιασμού της εταιρείας.

Το νέο Ibiza ξεχωρίζει κυρίως χάρη στη δυναμική και ποιοτική οδηγική του συμπεριφορά, στην εντυπωσιακή αίσθηση σταθερότητας και αξιοπιστίας στο δρόμο, στη συνολική ποιοτική βελτίωση του εσωτερικού του, στην προηγμένη τεχνολογία και στη βελτιωμένη άνεση.  Όλα αυτά ξεχωρίζουν με μια μόνο ματιά χάρη στη συναρπαστική του σχεδίαση. Το μοντέλο είναι εύκολα αναγνωρίσιμο ως ένα γνήσιο μοντέλο SEAT χάρη στους τριγωνικούς προβολείς Full LED και τα φώτα ημέρας καθώς και στη παρουσία του λογότυπου στη μάσκα, οπτικά ενισχυμένη από τις δύο χαρακτηριστικές γραμμές στο καπό. Η x-shape σχεδίαση προσθέτει μεγάλο δυναμισμό και έντονη οπτική σταθερότητα.

«Δημιουργήσαμε τις πιο όμορφες αναλογίες και δώσαμε έμφαση σε όγκους και επιφάνειες για ένα τρισδιάστατο εφέ που εμπνέει και ικανοποιεί τα πιο απαιτητικά μάτια»,  πρόσθεσε ο Alejandro Mesonero-Romanos. Το αμάξωμα του νέου SEAT Ibiza είναι αναμφίβολα το παράδειγμα για τέλειες αναλογίες, ισχυρό χαρακτήρα, δυναμική εμφάνιση, νέα και φρέσκια εικόνα, σχεδιαστική ωριμότητα και αρμονία.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.